Tufft för ungt J20-lag i Vimmerby

Vimmerby har ett ungt J20-lag. Hittills har de haft det tufft i seriespelet, men det var väntat. "Vi visste att det skulle bli svårt att hävda oss, men killarna utvecklas hela tiden och det är en nyttig erfarenhet".

Vimmerby Hockeys J20 har ett ungt lag den här säsongen.

Vimmerby Hockeys J20 har ett ungt lag den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-11-11 20:00

Det säger Jonas Hedqvist, som tränar laget tillsammans med Andreas Malmunger och Thomas Carlsson. På nio spelade matcher har det blivit två segrar. Vimmerby ligger sjua i division 1C av åtta lag. 

– Vi har det ganska så tufft i serien. För många killar är det första året i J20-laget. Förra säsongen hade vi både ett J20-lag och ett J18-lag. Tyvärr är det en hel del killar som lämnat. Många av dem bra målskyttar, säger Hedqvist och fortsätter:

– Det märks då vi skjuter lite för lite skott och gör ganska få mål. 

Jonas Hedqvist berättar vidare att de pratar mycket om att inte "tappa" huvudet när det går lite tungt resultatmässigt. 

– Det är viktigt med disciplinen och jag tycker att killarna har vuxit. Vi måste komma ihåg att vi är ett väldigt ungt lag och vår förhoppning är att vi behåller truppen och att de spelar vidare nästa säsong. Då har de fått ett års ytterligare rutin och erfarenhet, säger Hedqvist. 

Närmast för laget väntar hemmamöte mot Mjölby, trea i tabellen. Västervik toppar serien före Nässjö. Boro/Virserum har också ett lag med. De ligger femma i tabellen, två pinnar före VH. En av VH:s två segrar kom mot just Boro/Virserum i premiären. Då segrade Vimmerby med klara 5-2. VH har sex poäng och har gjort 22 mål framåt och har släppt in 62 bakåt. Martin Holmstrand, Calle Carlson och Joel Stridell är lagets främsta målskyttar med tre mål vardera. 

Martin Holmstrand har gjort tre mål.
Martin Holmstrand har gjort tre mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!