Tufft derby väntar Hultsfred

Hultsfreds HF har haft extra långledigt sen den inställda matchen mot Höörs. På lördag åker laget till Växjö för en het derbymatch. "Brukar alltid bli tajta matcher", säger HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Eric Schultz missar derbyt på lördag.

Eric Schultz missar derbyt på lördag.

Foto: Roelof Stroetinga

handboll2019-02-15 19:30

Efter ett sent lämnat återbud från Höörs blev det ingen match för Hultsfreds HF förra helgen. HHF krävde inte att Höörs skulle lämna walkover, utan de skulle försöka hitta ett nytt speldatum – vilket de nu gjort.

Den 24:e februari kommer matchen att spelas.

– Ja, det blev klart i dag (fredag). Det innebär ju att vi kommer spela två matcher den helgen. En veckomatch hade inte blivit så kul då de har så långt att åka, säger Bo Sundqvist.

I morgon är det derbydags som gäller för Hultsfred. Bortamatch mot Växjö, ett lag som alltid bjuder på bra motstånd.

– Det brukar alltid bli tajta matcher mot dem. Vi får räkna med det även denna gång.

HHF har revansch att utbringa på två fronter. De har dels förlorat sina fem senaste bortmatcher i serien och i hemmamötet med Växjö blev det nederlag med 24–29.

– Sist fick vi ingen utdelning mot dem i försvarsspelet. Vi hade en plan, men lyckades inte fullt ut. Så nu har vi nya planer för den här matchen.

Tabellsjuan Växjö spelade länge jämnt mot serieledande Lågan på bortaplan i förra omgången. Dessförinnan blev seger mot Trelleborg.

– Växjö har annars blandat och gett den här säsongen. Men på sin hemmaplan är de svårslagna.

Truppmässigt har Hultsfred några tunga namn borta. Axel Henriksson och Lukas Örnros är båda bortresta. Målvakten Jesper Rüdiger är inte tillgänglig och viktige Eric Schultz kan heller inte han vara med på lördag.

– Vi hade hemskt gärna velat ha med han såklart med tanke på hur mycket han tillför både offensivt och defensivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!