Tuff kvalgrupp för juniorlaget

Nu är det klart att Vimmerby Hockeys J20-lag ställs mot Skövde IK och HC Dalen i kvalet till J20 Elit. Tränaren Philip Bertilsson ser det som en utmaning för laget. "Vi vet att vi behöver spela vår bästa hockey för säsongen", säger han.

J20-lagets kvalmotståndare är klara.

J20-lagets kvalmotståndare är klara.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-03-05 15:47

Det är dubbelmöten som gäller i kvalet till J20 Elit och gruppsegraren är den som får ta klivet upp. Vimmerby Hockey inleder kvalspelet borta mot Skövde på lördag. Västgötarna slutade som jumbo i J20 Elit.

– Det är ett skickligt lag med många bra spelare som kan sätta tonen i matcher. Det gäller att vi spelar ett kompakt försvarsspel och utnyttjar våra chanser, säger tränaren Philip Bertilsson.

Vimmerby Hockeys andra motståndare i kvalet, HC Dalen, kommer till Vimmerby ishall 13 mars.

– Jag vet att de har en förstafemma som har producerat en hel del poäng i juniorettan. De har gått bra och inte tappat många poäng, säger Philip Bertilsson.

Hur bedömer du era chanser i kvalet?

– Jag spekulerar inte i det utan tar en match i taget så får vi se vad som händer. Vi vet att vi behöver spela vår bästa hockey för säsongen om vi ska hänga med. Vi tar det som en utmanande uppgift och grabbarna är laddade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!