Målilla fick en drömstart hemma mot Jönköping. Efter nio minuter hade hemmalaget gått fram till 2-0 efter mål av Antoly Zuzdalev och Dimitry Lazar.

– Dessutom är det solklar straff för oss när Lazar är involverad i en situation, men det är nog bara domaren som inte ser det, säger Målillatränaren Jesper Lüning.

Men efter drömöppningen vände Jönköping på matchen och gick fram till 4-2 i den första halvlekens slutskede.

Mer egendomligt blev det när samme domaren Adam Jokinen sa till bägge båsen att han lagt på tre minuter av den första halvleken, men Jönköpings 2-5 kom i den femte förlängsminuten.

– Alla var helt oförstående. Och 2-5 speglade inte alls matchbilden i första halvlek. Vi gjorde till stora delar en riktigt bra första havlek. Det kändes tungt, speciellt när man inte fattar vad han hittade den tiden, säger Jesper Lüning.

Jönköping behövde dock bara drygt tre minuter på sig i den andra halvleken att göra 2-6.

– Efter deras tidiga mål så gick vi ned oss ganska rejält. Sedan höjde vi oss igen i slutet, men sett till den första halvleken borde vi haft ett bättre resultet med oss, säger Jesper Lüning.

Jönköping gick fram till 2-8 innan Målilla reducerade till 3-8 med knappt 20 minter kvar. Målet gjorde Marcus Skoog.

Lüning tyckte ändå att det fanns en del bra att ta med sig från matchen, sett med Målillaögon.

– Jönköping är ett lag som spelar rätt så smart och klurigt, och har bra tryck i skridskoåkningen. Man ska inte skämmas över att förlora mot dem, men såklart hade vi hoppats på en annan utgång av matchen. Glädjande var dock att 14 av 16 spelare i vårt lag var Målillaprodukter, och där den äldste var 24 år, säger Jesper Lüning.