Nådde en milstolpe efter 40 år i branschen

Första segern i Frankrike. Den milstolpen som travhästuppfödare nådde Robert Stejdahl från Mariannelund då Pinto Bob nyligen vann lopp på Vincennis i Paris. "Det känns riktigt stort", säger han.

Robert Stejdahl från Mariannelund är uppfödare till Pinto Bob som vann lopp i Frankrike nyligen.

Robert Stejdahl från Mariannelund är uppfödare till Pinto Bob som vann lopp i Frankrike nyligen.

Foto: Magnus Strömsten

Trav2022-01-04 12:10

Robert Stejdahl har fött upp travhästar i över 40 år och har fått fram många stjärnor som dragit in miljoner. Den bästa hästen från Mariannelund som är aktiv numera är Pinto Bob. Den nyblivne sjuårige valacken har tidigare i år vunnit på V75 och har en andraplats i Sprintermästaren som fyraåring som sin främsta merit.

Nu ser hästen, som tränas av Robert Bergh, ut att gå en ny vår till mötes. Förra veckan gjorde han sin tredje start i Frankrike på kort tid och då kom första segern. Björn Goop körde hästen och avvaktade i en utvändig position första halvan av det 2 700 meter långa loppet. 1 000 meter från mål var ekipaget framme utvändigt om ledaren och in på upploppet kopplades det vinnande greppet.

– Det var riktigt starkt gjort av hästen att gå undan så säkert till slut efter den tuffa avslutningen, sa Robert Stejdahl som därmed tog sin första seger i Frankrike som uppfödare.

– Det känns riktigt stort att få fram en häst vinner på Vincennes. Frankrike är störst i världen på trav.

Förstapriset i loppet var 26 000 euro och Pinto Bob har totalt tjänat över 2,3 miljoner kronor.

– I vanliga fall får uppfödaren tio procent på prispengarna, men det gäller inte i utländska lopp om det inte är Grupp I-lopp. Pengarna spelar mindre roll utan äran räcker nog.

Nu återstår det att se om Pinto Bob kan skörda fler framgångar i Frankrike i vinter. Någon start i Prix d´Amerique är dock inte aktuell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!