Frödinge/Brantestads damlag hade på många sätt en bra säsong 2018. Inte bara för att A-laget kom trea i division tre, utan även för att klubben för första gången hade ett B-lag i seriespel (fyran). Nu kan den där tredjeplatsen visa sig guld värd för FBSK. Om ni minns så var laget mycket nära att bli tvåa och ta en kvalplats i höstas. Så blev det inte. Nu kan det alltså ändå bli spel i division två kommande år.

– Vi fick ett erbjudande från förbundet i går om en friplats till tvåan. Det är förstås trevligt, säger Robin Blomberg.

Tackar klubben ja till friplatsen så blir det på bekostnad av Hultsfreds FK, som valt att dra sig ur division två, dit de kvalade i höstas.

– Jag har vetat om att det funnits en osäkerhet i HFK hur de skulle göra. Så det var kanske inte så överraskande egentligen att de tog det här beslutet. Däremot visste jag inte att vi skulle få frågan om att i så fall ersätta dem.

Vad säger ni då?

– Vi har inte tagit några beslut än. Vi har mer gått ut med informationen som vi har fått. Men vi har fått grönt ljus från styrelsen.

När ska ni ge besked?

– Vi har till nyår på oss. Vi vill gärna komma till ett snabbt beslut, inte minst för vår egen skull. Vi vill veta vilken serie vi ska spela och det kanske krävs andra förberedelser om vi ska spela i division två.

Vad säger spelarna?

– Vi har inte hunnit prata så mycket om det än. Men jag tycker att vi har en trupp som jag tror skulle klara sig bra. Vi bevisade den här säsongen att vi har en stark trupp. Sedan tycker jag, oavsett vilken division man spelar i, att mycket handlar om hur man jobbar långsiktigt. Det är viktigt att vi ser till helheten.

Har det hänt något i truppen?

– Vi har fått in tre unga duktiga tjejer med potential födda 2004. Julia Frejd och Sarah Gustafsson kommer från Södra Vi och Tilde Johansson från Vimmerby.

Tappar ni några?

– Vi har tre spelare som är gravida; Amanda Sundberg, Michaela Degerman och Josefine Eriksson. Möjligtvis att Amanda och Michaela kan vara tillbaka till hösten, men det vet vi inte, säger Robin Blomberg och tillägger att han ser Evelina Törngren som något av ett nyförvärv med tanke på att en korsbandskada spolierade i stort sett hela förra säsongen.

– Tanken är också att Emma (Wessman) ska köra igång igen. Det är två bra tillskott för oss.

Sedan återstår det att se om FBSK kommer att spela i division två eller tre 2019. Snart tas ett beslut.