Tränaren ser en enorm utveckling i VH

Det ser tufft ut med Allettan, även om det inte är helt kört än. Phil Horsky är inställd på att laget ska skaffa sig så bra förutsättningar som möjligt till fortsättningsserien, där Vimmerby med allra största sannolikhet kommer lira i vår.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky i förra mötet med Mörrum.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky i förra mötet med Mörrum.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-12-03 18:30

– Nu handlar det om bonuspoäng och vi vill ta så många som möjligt, säger tränaren. 

Till onsdagens match mot Mörrum är Tomas Ryden och Oskar Carlsson frågetecken. Ingen av de ser ut att kunna spela. 

Trots förlust med 4-1 mot Tranås senast är Phil Horsky nöjd med hur laget sett ut de senaste matcherna. 

– Vi har utvecklats enormt spelmässigt. Vi gör riktigt bra saker, men måste få utdelning också. Två misstag med pucken och sedan kan det vara kört, som mot Tranås. Vi måste vara lite kyligare och smartare, så vi får marginalerna med oss i de avgörande situationerna. Annars har jag svårt att peka på något som inte är hundra procent. 

Vad är det som krävs för att ni får marginalerna med er?

– Man måste vara kyligare och jobba hårt. För att få självförtroende och få det att fungera i offensiven måste man jobba hårt. Det är väldigt viktigt för oss att få första målet, och då måste spelarna kliva fram och göra skillnad. 

Vilka delar tycker du att ni har utvecklat?

– Försvarsspelet funkar väldigt bra. Vårt powerplay är riktigt vasst nu. Situationer med special teams är bra. Sedan i anfallsspelet skapar vi mycket, det är bara det sista trycket som saknas. Sedan tycker jag att grabbarnas attityd är väldigt bra. 

Under onsdagen spelar Vimmerby borta mot Mörrum, som de besegrade med 3-0 på hemmaplan. 

– Vi vill bygga på spelet och självförtroendet nu. Mörrum är starka i offensiven och har duktiga killar som gör mycket poäng. Det gäller att vi får kontroll på dem och kan hantera det. Annars är det inga konstigheter, säger Phil Horsky. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!