Torsdagens match mellan Borens IK och Rimforsa IF slutade 1–1 (0–0). Det var ett resultat som RIF-tränaren Erik Svensson var mycket nöjd med efter slutsignalen.

– Boren förde spelet och hade lägen att avgöra matchen vid ställningen 1–0. Det är det bästa laget vi mött hittills. Vi visade upp en stark karaktär som fick med oss en poäng, säger han.

Rimforsa åkte till Motala med två raka förluster i bagaget. Mot både Ljungsbro och Boxholm föll RIF efter sena baklängesmål.

– Det har grinat emot oss i säsongsinledningen. Därför var det extra skönt att vi hade marginalerna med oss den här gången.

Det var ett långt inkast i den 91:e minuten av Linus Skarin som låg bakom kvitteringsmålet. Daniel Borgny skarvade vidare bollen till Hilding Djerf som behärskat satte 1–1. Dessförinnan hade Boren tagit ledningen i den 76:e minuten.

– Jag blev imponerad av Boren. De rullade mycket boll och spelade med bra rörelse. Det här är en mycket bra bortapoäng, säger RIF-tränaren.

I målet gjorde Martin Persson en oväntad comeback när de två ordinarie målvakterna saknades. Om han var ringrostig? Inte direkt...

– Det var en kollektiv laginsats, men jag måste nämna Martin lite extra. Han var otroligt bra, säger Erik Svensson.

Borens lagkapten Haris Asic suckade tungt efter de tappade poängen.

– Det känns som vi hade den här matchen, även om vi bara ledde med ett mål. Sen får de ett långt inkast och kommer stormande på bortre stolpen, nä det kändes som vi borde rett ut det. Sånt jäkla skitmål vi släpper till, när vi vet om att de är starka på fasta situationer. Det känns som vi kastar bort två poäng.