Toppen mötte botten: "Helt annan spelglädje"

Hjältevad Mariannelund, som leder division 4, tog en ny skön seger i fredagens match mot Mörlundagänget IBK Svala.

Joakim Blomberg, lagkapten i gästande Svala, gjorde tre mål.

Joakim Blomberg, lagkapten i gästande Svala, gjorde tre mål.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2019-11-15 23:19

Nähe. Inte heller den här gången lyckades Svalaherrarna ta poäng. Och det var väl väntat, med tanke på att de möta seriens hittills bästa lag. 

19-6 blev slutresultatet i en ojämn match, där HM IS tog ledningen efter drygt en minut, och sedan aldrig släppte den. 

– Det var en bra match. Roligt att vi kunde rulla på tre formationer hela matchen igenom. Jag ser en helt annan spelglädje och attityd i laget än matchen innan, säger Jimmy Risberg, spelande tränare i HM IS. 

– Det var en bra laginsats, säger tränaren, som ändå berömmer Marcus Edgren, Jesper Rosin, samt Erik och Gustav Stejdahl. 

Marcus Edgren har nu gjort 11 mål på de två senaste matcherna. Han har stått för 22 poäng på de sex första matcherna. Men även Gustav och Erik Stejdahl, Jimmy Risberg, Robert Karlsson och Emil Sjökvist har gjort en hel del poäng för HM IS under säsongsinledningen

Det enda negativa beskedet för hemmalaget var att Edvard Adolfsson skadade sig och fick åka till akuten. Hälsenan befaras vara av. 

För IBK Svala gäller det att hålla huvudet högt och fortsätta kämpa, trots motgångarna. De har ändå varit helt okej framåt, med 30 gjorde mål, men 111 insläppta på sex matcher är inte tillräckligt bra. 

Målen, HM IS: Marcus Edgren 6, Erik Stejdahl 3, Robert Karlsson 2, Jimmy Risberg 2, Jesper Rosin 2, Johan Adolfsson, Dennis Davidsson, Alexander Larsson, Emil Sjökvist. 

Målen, IBK Svala: Joakim Blomberg 3, Henrik Pettersson, Gustav Tegberger Karlsson, självmål.

HM IS-backen Erik Stejdahl imponerade och stod för 3 mål och 2 assist.
HM IS-backen Erik Stejdahl imponerade och stod för 3 mål och 2 assist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!