Förlusten för Hultsfreds FK innebär att de inte får spela i division 4 nästa år. Redan innan såg det mörkt ut, men en teoretisk möjlighet fanns. Nu är de definitivt klara för nedflyttning.

– Det är ju så att nu finns inte ens en teoretisk chans. Det gäller bara att vi gör en snygg avslutning på säsongen och laddar om till nästa år, säger Alexander Sundqvist, assisterande tränare i HFK.

Tror du att ni kommer kunna ta några poäng i de sista matcherna?

– Ja det både tror och hoppas jag. vi har ju haft tre uddamålsförluster nu om man bortser från den mot Gullringen. Det visar att vi inte är långt ifrån. Vi har gjort bra matcher men inte fått flytet med oss.

Matchen då? Jo, det var en ganska svag match kvalitativt, tyckte båda lagens tränare.

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson:

– Ett stort plus att vi vann så klart. Sedan var inte spelet särskilt kul att se på. Som fotbollsmatch var det inte jättebra. Mycket kamp och lite ordnat spel. Verkligen som ett derby kan vara ibland.

Det fanns dock positiva saker också hos gästerna.

– Det finns en del sekvenser där vi gör det bra och vi skapar även lite mer målchanser än Hultsfred. Bland annat hade vi en i ribban, men bollen ville sig inte in, säger Gustavsson.

– Jag är ändå glad att vi vann. Det är tre jätteviktiga poäng för vår del om vi ska ha någon chans över huvud taget i toppen.

Tunatränaren passar på att berömma Hultsfred.

– Det visste vi innan också att det är inget dåligt lag. De har fått in bra spelare och jag tror att de hade legat betydligt bättre till om de hade haft det här laget hela säsongen. De ställde upp och gav oss en tuff utmaning idag, säger han.

HFK-tränaren Alexander Sundqvist delar motståndarens syn på matchen som ganska dålig.

– Det var ingen välspelad match från något håll. Ängsligt hos båda lagen. Det var ren kamp i 90 minuter. Vi var inte långt ifrån men tyvärr gick det inte vägen.

IFK Tunas mål gjordes av Gustavo Vieira Borges. Men det var andra spelare som lyftes fram av Mattias Gustavsson:

– Joel Svensson, Filip Gustavsson och Oskar Eriksson var de som höjde sig i mina ögon, säger tränaren.