Rent krasst har Vimmerby bara äran att spela för i de två återstående matcherna av grundserien. Allettan-biljetten säkrades i onsdags kväll – tack vare den imponerande insatsen mot Troja/Ljungby (3–0).

Phil Horsky betonar att laget inte får slå sig till ro.

– Nej, nej. Då har man stora problem. Vi vill vinna serien och kommer ha exakt samma inställning som i de tidigare matcherna. Sånt ett jätteviktigt för mig.

På söndag åker VH-spelarna norrut för att möta länsrivalen Nybro Vikings på bortaplan. Det är ett av lagen som krigar för en plats i Allettan.

– Vi måste matcha deras desperation. Det kommer bli en jättetuff match, säger Phil Horsky.

Han flaggar för förändringar i powerplay-uppställningen. VH hade flera numerära överlägen mot Troja – utan att göra mål.

– Jag är inte missnöjd med spelet i powerplay, men vi måste börja göra mål igen. Det räcker inte att bara skapa chanser.

Han spelar igen

Under fredagen blev backen Ludvig Jardeskog utlånad till Karlskrona HK i Hockeyallsvenskan. Utlåningen gällde bara matchen mot Västervik – men på grund av karensreglerna kan inte Jardeskog vara med mot Nybro på söndag.

– Kul för Jardeskog. Han förtjänar den här chansen. Nu när vi har fått in Sebastian Kauppila i laget klarar vi oss på sex backar mot Nybro, säger Horsky.

I övrigt är Robin Höglund tillbaka i spel efter sin långa avstängning.

– Åtta matcher är lång tid. Men Robin har hanterat det på ett bra sätt. Han är alltid glad och bidrar med en härlig energi, även om det förstås har varit tufft för honom.

Inför slutomgångarna har Vimmerby fyra poäng till godo på tabelltvåan Kristianstad.