Tidigt bottenmöte för Vimmerby IBK

På lördag väntar ett riktigt bottenmöte i division ett där två hittills poänglösa lag ska göra upp: Vimmerby IBK mot Ryds SK. "Vi ska kunna ta poäng", säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Jonas Friberg och hans VIBK har haft en tuff säsong hittills.

Jonas Friberg och hans VIBK har haft en tuff säsong hittills.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-22 16:00

Vimmerby IBK har inte lyckats ta några poäng i damernas division ett hittills. Efter fyra spelade matcher står laget på noll poäng. Men kanske kan den eller de första poängen komma hemma på lördag. Då ställs VIBK, som ligger sist i tabellen, mot Ryds SK, som ligger näst sist och som också förlorat alla sina matcher.
– De (Ryd) är ju också i samma jobbiga sits som vi är så det är absolut en motståndare vi ska kunna ta poäng av, säger VIBK:s tränare Jonas Friberg.
Vad måste ni göra för att lyckas ta poäng?
– Vi måste få igång spelet och inte gå ner oss utan hålla energin uppe. Sedan måste vi jobba med små detaljer och vara kyliga och inte spela bort bollen för enkelt, säger Friberg. 

VIBK har tidigare haft det tufft på spelarfronten och fått kämpa för att få ihop lag till matcherna. Nu ser det lite bättre ut och man kommer till lördagens hemmamatch i gott mod. Man har även registrerat och licenserat två nya spelare i form av Ida Bergvall, som tidigare spelat i HM IS, och Maloue Kanth Ek. Kanth Ek är målvakt och kommer att vakta kassen mot Ryd. 
– Det känns bättre och bättre och vi har fått träna på nu med förhållandevis samma spelare under varje träning. 

Vimmerby har inga skador eller sjukdomar i laget. Däremot är Wilma Djurstedt borta då hon ska spela med sitt ordinarie flicklag istället.

Vi liverapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se med start klockan 13.45 på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!