Skrällen: Swiatek utslagen: "Har inga ord"

Inte en förlust på fyra månader. Men mot Alizé Cornet bröts Iga Swiateks 37 matcher långa segersvit. –Jag är så smickrad över att ha vunnit över henne, säger Cornet.

Världsettan Iga Swiatek (bilden), Polen, är ute ur Wimbledon efter att ha förlorat mot fransyskan Alizé Cornet i den tredje rundan.

Världsettan Iga Swiatek (bilden), Polen, är ute ur Wimbledon efter att ha förlorat mot fransyskan Alizé Cornet i den tredje rundan.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tennis2022-07-02 17:24

Ja, världsettan Swiatek, 21, fick till slut se sig besegrad – och det var fransyskan Cornet, 37:a på världsrankningen, som bröt polskans otroliga segersvit.

6–4 i första set följdes upp med 6–2 i andra set i Wimbledons tredje runda.

– Jag har inga ord just nu, det påminner mig om när jag slog Serena (Williams) på samma bana för åtta år sedan. Jag tror att den här banan ger mig tur, säger Cornet i segerintervjun.

– Först vill jag säga att jag är ett stort fan av Iga, hon är så talangfull, en fantastisk spelare och en bra ambassadör för damtennis, jag är så smickrad över att ha vunnit över henne i dag.

Cornet avslutar:

– Jag förstår inte riktigt vad som händer just nu.

För 18-årige supertalangen Cori "Coco" Gauff, som förlorade Franska mästerskapen-finalen tidigare i år, är Wimbledon också över.

Mot landsmaninnan Amanda Anisimova blev det förlust i tredje rundan för den amerikanska supertalangen – trots ledning efter första set, 7–6.

Anisimova höjde sig flera nivåer efter den inledande setförlusten och vann till slut matchen med 6–7, 6–2, 6–1.

20-åriga Anisimova, rankad 25:a i världen, ses precis som Gauff som en av tennisens stora talanger på damsidan. Det är första gången någonsin hon är vidare till Wimbledons fjärde runda.

Där ställs hon mot fransyskan Harmony Tan som tidigare i turneringen besegrade legendaren Serena Williams.

Coco Gauffs Wimbledon är över.
Coco Gauffs Wimbledon är över.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om