Talangfull back klar för Vimmerby

Backen Edwin Johansson som inledde förra säsongen i HC Dalen, men slutförde den i allsvenska Västerviks IK är klar för Vimmerby Hockeys trupp 19/20.

Backen Edwin Johansson är klar för spel i Vimmerby Hockey.

Backen Edwin Johansson är klar för spel i Vimmerby Hockey.

Foto: DANIEL ERIKSSON

Ishockey2019-04-23 13:04

Edwin Johansson är fostrad i HV71:s organisation där han var lagkapten i det lag som vann JSM-guld 2018, men han har också känt på SHL vid ett antal tillfällen.

– Det känns kul att komma till en klubb med höga ambitioner, och det känns som en klubb som jag kan utvecklas i. Jag har bara hört bra grejer om Vimmerby, och det kändes bra från första kontakten, säger Edwin Johansson i pressmeddelande.

Edwin Johansson beskriver sig bäst som en back med defensiva egenskaper.

– Jag är en stor och stark back med mina specialiteter i defensiven. Jag kan spela tufft och jobbar alltid hårt, säger Edwin Johansson.

Han blir nu den elfte spelaren att ta plats i Vimmerby Hockeys lagbygge.

– Vi har letat efter en defensiv back ett tag, och fastnade för Edwin Johansson efter flera fina referenser. Vi vet att vi får en spelare som stämplar in och gör jobbet varje dag. Det är också en fysiskt stark och vältränad spelare, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Edwin Johansson har skrivit på för ett år.

Vimmerby Hockey 19/20:

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Tobias Fridh (ny från Tyringe SoSS), Tomas Rydén (förlängning), Oscar Walldén (ny från Djurgårdens IF), Edwin Johansson (ny från HC Dalen/Västerviks IK).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!