Simon Sandholm spelade i Vimmerby IF för tre år sedan, innan han började studera i Åtvidaberg på fotbollsgymnasiet där. Sedan dess har han tillhört ÅFF, men när skolan nu är över är han aktuell för en flytt och en återkomst till VIF igen. Han har tränat med VIF och tränaren David Lindgren har tidigare bekräftat deras intresse för talangen.

– Vi har i alla fall anmält vårt intresse och tycker att det är en spännande spelare, sa Lindgren efter vårsäsongens sista match hemma mot Torstorp.

Simon Sandholm, som är anfallare, valde att inte fortsätta i ÅFF efter skolan och sökte sig vidare till en klubb som kunde erbjuda honom speltid. Han själv menar att VIF mycket väl kan vara den klubben och att det nästan är helt klart.

– Det kan bli klart snart och det känns bra. Det är min bekräftelse och min underskrift som saknas, säger Simon Sandholm.

Var det aktuellt att stanna i ÅFF?

– Vi var inte jättelångt ifrån den lösningen, men jag fick aldrig chansen så då måste man ta sig vidare. Just nu vill jag bara komma till en klubb där jag får speltid.

Han tränade med ÅFF:s a-lag under försäsongen och fick göra en träningsmatch. När skolan tog slut började han träna med VIF och har gjort flera träningar med laget. Trots att det är två divisioner lägre än ÅFF tycker Simon att det finns något bra att bygga på i VIF.

– Det finns ljusa sidor även om jag är van vid lite högre tempo. Det finns absolut kvalitéer och det ser ljust ut, säger han.

David Lindgren om hur han kan tänka sig använda Sandholm i sitt spelsystem:

– Jag ser honom som anfallare och att han skulle kunna spela på alla tre positioner där uppe med sin snabbhet. Han hade passat väl in i vårt sätt att spela.