Taktisk ritt gav andraplats

Kjell Westerback från Tjust distansklubb på sin arabvalack William i klassen över 80 km kom i helgen tvåa när Göingeritten avgjordes i skogarna runt Glimåkra, Skåne.Hur gör man för att upprätthålla kondition på två tävlingshästar?

Kjell Westerback och William är en rutinerad duo som tävlade framgångsrikt i helgen.

Kjell Westerback och William är en rutinerad duo som tävlade framgångsrikt i helgen.

Foto: Privat

Vimmerby2019-05-20 09:21

Det var tolv starka ekipage som stod på startlinjen. Kjells strategi var att få ett godkänt resultat och han placerade sig därför i bakkant av startfältet.

Eftersom William kändes stark och pigg så avancerade de metodiskt placering för placering under ritten.

– William är i fin forml. Det innebär att man kan tjäna tid mot sina medtävlande i momentet då pulsen ska ner på kort tid inför veterinärbesiktningen. Där är William oslagbar och han behöver endast någon minut för att komma ner i rätt pulsvärden, säger Kjell.

William och Kjell passerade mållinjen efter fem timmars effektiv ridtid och kunde då lägga en fin andraplats i bagaget.

William gjorde sin tävlingsdebut som femåring och har nu med sina 19 år på nacken en 14 år lång distanskarriär bakom sig.

– Han är en av de få hästar som närmar sig 3000 godkända kilometer och som fortfarande tävlas förklarar Kjell. Att passera 3000 km är det stora målet för William, säger Kjell.

Han klappar om sin tävlingskompis och fortsätter skrattande:

– Tanken är väl att han ska bli pensionär sedan, men om William får vara med och bestämma så blir det nog inte än på några år.

– Vi omger oss med ett fantastiskt team. Våra medryttare gör ett otroligt jobb som jag och min sambo Kicki uppskattar enormt mycket.

Nästa mål för Kjell och teamet är Svenska mästerskapen i distansritt i juni. Där kommer han att starta med sin arabvalack Hadari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om