Rallytalangen från Ydre fortsätter att köra mot toppen. När SM-deltävlingen Kolsvarundan avgjordes på lördagen körde Albin Nordh tillsammans med kartläsaren John Stigh snabbast av alla i otrimmade tvåhjulsdrivna klassen.

Första SM-vinsten – med till slut bara en dryg sekund till godo på tvåan Robert Andersson från Eskilstuna.

– Skönt att ha sekunderna på sin sida, sa vinnaren.

Känslan?

– RIktigt skönt, förstås. Men ärligt talat är jag nog nästan mer lättad än glad. Att bilen höll och att vi klarade av det. Jag tror inte att det riktigt har sjunkit in än.

Som sjuåring var han med pappa Fredric på jobbet för att få se och lära sig om gräv- och lastmaskiner och där föddes intresset för bilar. Efter folkrace och ungdomsrally tävlar han numera på högsta svenska rallynivå.

En SM-medalj hade han redan fixat och nu har han vunnit också.

– Vi har hela tiden vetat att vi haft tempot, men det är inte alltid som vi kommit i mål. Nu hade vi inga stora problem. Vi lade in en stöt på en av sträckorna och sedan fortsatte vi, sa han.

20-årige Renaultföraren har själv varit sjuk som uppladdning inför klassiska tävlingen Kolsva, men då har hans pappa varit desto mer aktiv. I garaget.

– Det känns som om han har bott där i två veckor för att fixa med bilen och få den i perfekt skick. Utan hans jobb hade det absolut inte gått så bra, så vi får tacka för hjälpen, sa Albin Nordh.

Närmast väntar nu SM-deltävling med start och mål i Linköping.

– Vore kul att vinna på hemmaplan också, sa Albin Nordh, som i SM-sammandraget är trea i sin klass.

Totalt vanns SM-rallyt av Patrik Flodin, Ilsbo, i en Skoda.