"Svårt att göra någon utvärdering"

Rimforsa IF:s innebandyherrar i östgötatvåan fortsätter på sin segersvit. Under fredagskvällen vann de med 14-5 mot seriejumbon Mjölby IBK.

Tobias Claesson öste in mål för Rimforsa. Det blev till slut sju stycken.

Tobias Claesson öste in mål för Rimforsa. Det blev till slut sju stycken.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-02-28 22:37

1-0 efter 24 sekunder och 2-0 efter 43 sekunder. Rimforsa IF tog greppet direkt i bortamötet med Mjölby IBK - och släppte det aldrig.

De gick ifrån till 6-1 i första perioden och fortsatte sedan trycka på. Matchresultatet blev 14-5 till gästernas favör. 

– Det är svårt att göra någon större utvärdering mot ett sånt här motstånd, säger Hans Karlsson, tränare i Rimforsa. 

Han konstaterar att RIF är ett mycket bättre lag än Mjölby. 

– De var inte särskilt bra. I början försökte de spela lite tufft och fult, jag vet inte om de försökte skrämma oss. Men då fick de utvisningar och vi gjorde mål. Vårt powerplay fungerade bra och Mjölby hänger inte med helt enkelt.

En ny trepoängare alltså att addera till högen som laget byggt upp under våren. Ännu har inte Rimforsa tappat poäng under det nya året och de har nu sju raka segrar (dock en på walkover). Nu lever hoppet om att gå om Bergs IK i toppen, om serieledaren bara tar en av nio poäng, medan RIF går rent.

– De har ju två tuffa matcher mot Finspång och KFUM Norrköping nu innan de möter oss. Chansen finns, men vi fokuserar på vårt och har det inte i egna händer, säger Hans Karlsson som berömmer Tobias Claesson. 

– Han gjorde mycket (sju) mål och var het idag.

Matchfakta

Mjölby IBK-Rimforsa IF 5-14 (1-6, 3-4, 1-4)

Poängen: Tobias Claesson 7+3, Lukas Swensson 3+1, Marcus Karlsson 2+3, Oscar Hellenberg 1+1, Filip Cammerudh 0+3, Daniel Karlsson 1+0, Simon Sverre 0+1, Philip Carling 0+1, Jacob Lindström 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!