Tobias Svärd blev seniormästare för tredje gången i Semesterracet efter ett mycket starkt finalheat. Sammanlagt tappade han bara två poäng på hela Semesterracet.

– Den första segern i Semesterracet är alltid bäst, men jag har bäst samvete den här gången. Jag har inte skördat några offer på vägen, säger Tobias Svärd.

I finalen ställdes Svärd mot de lokala förarna Timmo Helgesson (Vimmerby MS), Patrik Andersson (Ydre MK), Antonio Westerling (MK Kinda) samt Ulf Eriksson (Oskarshamns RRC) och Jimmy Svedberg (Skepptuna MK). Först i väg från start var Patrik Andersson i sin gröna bubbla som på ett imponerande sätt hade skördat tre raka heatsegrar i kvalet. Inte långt bakom var Tobias Svärd som efter en helt okej start hade nosat sig tätt inpå Ydreföraren.

Artikelbild

| Saaben, som han delade ihop med damklasssegraren Camilla Wernersson, gick i rasande fart även på lördagen.

– Jag ville inte göra något dumt direkt bakom honom (Andersson). Så jag bestämde mig för att försöka runda han uppe i "tallkurvan". Sedan körde jag med backspegeln i resten av heatet och det gick vägen, menar Svärd.

Ja, det gick verkligen vägen för Svärd som utan några som helst problem kunde köra hem sin tredje seniortitel i Semesterracet.

Väl inne i målfållan såg han först stencool ut, men när lättnaden över segern i kombination med revanschkänslan från förra årets "misslyckande" (Ut i C-final) slog honom, bröt han ut i ett stort glädjevrål.

– Den kicken man får av att vinna i Vimmerby går inte att slå. Det här är tävlingen jag vinner allra helst tätt följt av Folkracefestivalen i Motala.

Ger det mycket att se en så välfylld "publikkurva" som chaufför i Semesterracet?

– Ja, verkligen det är skitkul. Femtio procent kanske gillar mig, men sen har jag de andra femtio ganska kraftigt emot mig. Det är något jag helt klart triggas av.

Med tre titlar på kontot i Semesterracet är det förståeligt att känslorna direkt inte svämmar över på Svärd när det stod klart. Något direkt intensivt firande blir det inte heller.

– Det blir nog lungt firande. En pizza eller liknande sen blir det att börja packa för Motala nästa vecka.