Succébilen ska bära ända till final

Marie Karlsson från Vimmerby MS inledde sin resa mot finalen i Semesterracet med en seger i sitt första heat. "Lite tur och lite skicklighet", säger hon om drömstarten.

Marie Karlssons heatseger var aldrig i fara.

Marie Karlssons heatseger var aldrig i fara.

Foto: Jonas Axelsson

Folkrace2019-07-12 12:30

Heatsegern var aldrig riktigt i fara för rutinerade Marie Karlsson, som har kört folkrace i 15 år. Hennes Volvo höll en imponerande hastighet runt banan i Gnagaredalen.

– Det var lite tur och lite skicklighet. Vi får hoppas att det fortsätter så här. Målsättningen är att ta mig till final. Lyckas jag med det så är jag jättenöjd, säger Marie Karlsson.

I tisdags tävlade Stefan Hörnander från Tjust MK med samma bil. Den gick som ett skott även då och tog Hörnander direkt till finalomgångarna på lördag med 5+7 poäng.

Det har krävts mycket mekande för att få Volvon i bra skick inför Semesterracet.

– Jag kör ganska många tävlingar annars, men den har stått klar en vecka innan. Nu får vi hoppas att den håller ihop för både mig och Stefan.

I Marie Karlssons andra heat för dagen blev det en tredjeplats. Det följde hon upp med en ny heatseger i den tredje omgången. Det räckte för att ta sig till B-final i damklassen. Finalerna avgörs under fredagskvällen.

Marie Karlsson körde bäst i damklassen av VMS-förarna.
Marie Karlsson körde bäst i damklassen av VMS-förarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!