Strömsten var nära att nolla Nässjö

Ludwig Strömsten har varit suverän i Vimmerbys mål den här säsongen. Samma sak borta mot svårspelade Nässjö. "Jag är nöjd med min förstaperiod", säger den unge målvakten efter 6-2-vinsten.

Ludwig Strömsten var mycket bra i VIBK-segern mot Nässjö.

Innebandy2019-11-21 22:08

Toppen mot botten. Då kunde det väl bara sluta på ett sätt, eller? Jodå. Serieledande Vimmerby vann mot tidigare skräckmotståndaren Nässjö. Men om inte VIBK-målvakten Ludwig Strömsten storspelat i den första perioden, då hade det rentav kunnat bli en nervpirrande historia.

Jumbon och nollpoängaren Nässjö överraskade stort första 20 minuterna. De skapade chans på chans.

–  Jag hade ganska mycket att göra. Det gick bra, säger Strömsten med ett leende efteråt.

Någon räddning du är extra nöjd med?

–  Ja..., det var en dubbelräddning från nära håll. Nässjö hade ju ett par bra spelare som är tillbaka i spel nu igen.

Jo, minst sagt. Målvakten Alexander Runbom var som alltid bra mot Vimmerby och framåt briljerade Christian Gresell och även Erik Schöld Jingåker.

Men hur de än försökte – och vilka lägen de än skapade  – så spelade det ingen roll. Strömsten tog allt.

Med normal utdelning hade Nässjö varit i ledningen med ett par mål efter den första perioden. Istället fixade målkungen Jonatan Green 0-1 med ett snyggt mål. I resterande två perioderna hade VIBK ett betydligt tryggare och bättre försvarsspel. Ludwig Strömsten hade det förhållandevis lugnt. Vimmerby gick fram till 0-6, men någon hållen nolla blev det inte för VIBK-målvakten. I slutminuterna snyggade Nässjö till siffrorna med två mål. Oavsett vilket, så förtjänar Strömsten ett mycket högt betyg.