Strömbom klar för en fortsättning i VIF

Stanna i Vimmerby IF eller lämna för Högsby IK. Nu är det klart. Ludwig Strömbom fortsätter spela i VIF. "Jag har en bra känsla och skönt att slippa fundera mer", säger han.

Ludwig Strömbom är klar för Vimmerby IF.

Ludwig Strömbom är klar för Vimmerby IF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-10-17 14:44

Han stod i valet och kvalet. Nu har Vimmerbys ytterback alltså bestämt sig. Ludwig Strömbom kör vidare en säsong till i Vimmerby IF.

– Jag är ändå bara 22 år och klart att jag kan spela en säsong till i division fyra. Jag trivs här och nästan alla spelare verkar bli kvar i VIF. Nu blev ju också Markus Ahl kvar i klubben, säger Ludwig Strömbom. 

Och faktiskt mer än så. Som tidigare nämnt är det också klart att trotjänaren Rickard Thuresson fortsätter i Vimmerby IF. 

Ludwig Strömboms påskrift över två år var förstås mycket välkommen för VIF. Den energiske backen kom som ny inför året från Hultsfreds FK. I VIF kan han blicka tillbaka på ett starkt debutår. Totalt sett över säsongen så var han en av lagets bästa och mest tongivande spelare. 

Efter säsongsavslutningen har Strömbom varit intressant för andra klubbar, inte minst då Högsby IK. 

Till oss sa han för ett par dagar sedan att han fått ett bra intryck av Högsby, som klarade sig kvar i division tre. Ludwig var där och provspelade förra veckan. 

Nu har han alltså ändå bestämt sig för att stanna kvar i Vimmerby IF - trots det faktum att laget åkte ur serien. 

Strömbom och VIF kommer nästa år att spela i division fyra, där de kan se fram mot flera intressanta derbymatcher mot Gullringens GoIF och IFK Tuna. Förutsatt då förstås att lagen placeras i samma serie. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!