Storstryk för VIBK - men tränaren nöjd

Serieledande Craftstaden blev som väntat ett för tufft motstånd för Vimmerby IBK på fredagskvällen. Bortalaget vann med hela 10-2.

VIBK föll med hela 2-10 och Emma Sjökvist gjorde ett av VIBK:s mål.

VIBK föll med hela 2-10 och Emma Sjökvist gjorde ett av VIBK:s mål.

Foto: Jonathan Wedding

Innebandy2020-01-17 22:12

Matchen avgjordes redan i den första perioden, där Craftstaden gick fram till 5-0. Bortalagets målkavalkad fortsatte i period två där de gick fram till 8-0 och en bit in i tredje perioden hade bortalaget även gått fram till 10-0. 
– Det var tungt, men man ska också komma ihåg att Craftstaden gjorde fem av sina mål i powerplay. De var effektiva där, och det var ett duktigt lag som vi mötte, säger VIBK-tränaren Sandra Elmér. 
Men VIBK-damernas avslutning var bra. Emma Sjökvist och Greta Koponen putsade siffranra till 2-10 i matchens slutskede och såg till att VIBK ändå fick med sig en positiv avslutning på matchen. 
– Det var skönta att avsluta med två reduceringsmål. Vi avslutade ändå matchen positivt på bänken, och det känns skönt. Vi pratar mycket om att vara positiva och kämpa i varje byte, säger Sandra Elmér. 
Trots de stora siffrorna var Sandra Elmér nöjd med lagets insats. 
– Det var väl inte den här matchen som vi skulle vinna på förhand. Tanken är väl att ta lite poäng framöver istället. Men jag är nöjd. Jag kände att vi periodvis stod upp riktigt bra. Trots att det blev 2-10 så fanns det viktiga delar som vi kan ta med oss och bygga vidare på. Vi svackar lite ibland, men tar tag i det igen och spelar ändå som ett lag, säger hon. 
Målvakten Wilma Djurstedt fick ett extra plus för insatsen. 
Att Craftstaden leder tabellen syntes. 
– De ligger välförtjänt där de är. De spelar ett snabbt spel och är duktiga, säger Sandra Elmér. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!