Storseger på hemmaplan för Tuna

IFK Tuna har repat sig efter den svaga inledningen. Mot Höreda på tisdagskvällen kom lagets fjärde raka seger – i stor stil. Matchen slutade 8–1 till IFK.

IFK Tuna tog sin fjärde raka seger när man vann över Höreda med jättesiffrorna 8–1.

fotboll2019-06-18 21:43

En av kvällens huvudaktörer på Tunhamra, Victor Gustavsson, inledde målskyttet efter 22 minuter. När Anton Carlsson sedan satte tvåan från straffpunkten några minuter innan paus, bara för att göra ett till innan domaren hann blåsa av första halvleken, var matchen så gott som avgjord.

– Vi kände ganska tidigt att vi hade koll på matchen men tyvärr blev vi lite bekväma i första halvlek, säger Tuna-tränaren Mattias Gustavsson.

Ett Tuna med bra självförtroende slutade dock inte producera framåt för det – man fyllde på med fem mål till i den andra halvleken. Victor Gustavsson gjorde två av dessa, Gustavo Borges ett, Anton Carlsson sitt tredje och Daniel Strömbom ett.

– De hängde inte med oss, helt enkelt. Vi hade högre fart och fick till bra spelvändningar, säger Gustavsson.

De tre poängen skickar upp Tuna till sjätte plats i tabellen, man kan dessutom passera ytterligare två lag om man vinner sin hängmatch.

– Hela laget ska ha plus men extra till tremålsskyttarna "VG" och Anton Carlsson, säger Gustavsson.