I seriepremiären vann VIBK betryggande över Nässjö/Husar med 9-3. På fredagskvällen tog VIBK-damerna en ny storseger mot nämnda motstånd.

– Vi hade spelet hela tiden. Men sedan gjorde de 1-0, och det blev väl lite wake-up-call för oss. När vi väl kom igång med vårt klapp-klapp-spel så är vi bra. Ibland kanske vi blev lite stillastående, men det är svårt att klaga när vi vann med 9-2. Vi är nöjda, och det var skönt att komma igång och spela igen, säger assisterande VIBK-tränaren Daniel Kronståhl efter matchen.

Efter att Nässjö/Husar gjort matchens första mål, så tog Vimmerby IBK över helt i målprotokollet. Efter första perioden hade man vänt på siffrorna till ledning med 2-1.

I mittperioden avgjordes matchen i praktiken, när VIBK gjorde fem raka mål fördelat på fem olika målskyttar när hemmalaget gick fram till klara 7-1.

I den tredje perioden fortsatte hemmalaget att bygga på sin stora ledning. 8-1 kom, och lite senare även 9-1. Nässjö/Husar fick dock även sista ordet i matchen, när de reducerade till 9-2 med mindre än fem minuter kvar att spela. Men hemmasegern var klar sedan länge, och därmed behåller VIBK också sin serieledning.

Målskyttar för VIBK: Greta Koponen 2, Nathalie Johansson 2, Emma Jigsved 1, Emelie Karlsson 1, Rebecka Persson 1, Emelie Sjökvist 1 och Amanda Anemyr 1. Noterbart är också att trion Nathalie Johansson, Amelie Lennström och Elin Andersson också stod för två assist vardera i matchen.

– Det var många som gjorde en bra match, men vår förstafemma är väldigt bra. När de kommer igång är de väldigt svårstoppade, säger Daniel Kronståhl och syftar till formationen med Julia Pettersson, Karin Karlsson, Amelie Lennström, Greta Koponen och Nathalie Johansson.