Storsatsningen: "Målet är att vinna femman".

Det är fyra månader kvar tills division fem startar, men redan nu har IFK Oskarshamn seglat upp som en favorit i den lokala serien.

IFK Oskarshamn storsatsar inför den kommande säsongen i division fem.

IFK Oskarshamn storsatsar inför den kommande säsongen i division fem.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-12-09 18:10

– Målet är att vinna femman. Sedan ska det spelas om det också, men det måste vara målsättningen. 

Det säger IFK Oskarshamns ordförande Pierre Tornedal. Han berättar att klubben har fått in åtta nyförvärv. Den som sticker ut främst är Eric Persson, som i många år varit lagkapten för Oskarshamns AIK i division ett. Även hans bror Johan Persson från Högsby i division tre och Mattias Rehn från Blomstermåla i division fyra har meriter från spel högre upp. 

– Det betyder jättemycket att Eric och Johan kommer tillbaka. De är från IFK från början så det känns roligt att de vill komma tillbaka och hjälpa sin moderförening, säger Pierre Tornedal. 

Han berättar att det varit diskussioner i två år med tvillingbröderna Persson. 

– Nu när vi trillade ur division fyra kände vi att vi ville göra en liten satsning. De ville gärna hjälpa till. 

De andra nyförvärven är spelare från klubbar runt omkring Oskarshamn. Många är hemvändare som varit i IFK tidigare. 

– Vi har fyllt på och breddat truppen. Det var lite vårt problem förra säsongen. Vi gjorde många bra matcher på våren och med tanke på det känns det lite konstigt att vi åkte ur. Sedan tappade vi på hösten. Truppen var lite för tunn, säger ordföranden. 

De flesta är kvar från förra säsongen. Bara Johan Kvarnmyr och Linus Pettersson har lämnat, för Högsby IK respektive Rödsle BK. Duktige Habib Askar har provtränat med några klubbar, men det är ännu inte klart hur han gör. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!