Två lokala fotbollstalanger skördade fina framgångar i helgen. Det handlar om Åtvidabergs-målvakten Albin Gustafsson, som spelade ungdomsfotboll i Vimmerby IF, och Hanna Nilsson, med ett förflutet i Frödinge/Brantestad SK, som numera tillhör BK Kenty.

Båda två vann sina respektive distriktsfinaler och kan titulera sig som bäst i Östergötland.

Albin Gustafsson spelar i Åtvidabergs U19-lag som i helgen ställdes mot Motala AIF i DM-finalen. Det blev en behaglig resa för Gustafsson och hans ÅFF, som vann med hela 8–1.

Artikelbild

| Hanna Nilsson och BK Kenty poserar med trofén.

– Vi inledde med mycket boll och ett bra lir. Vi hade med oss 2–0 in i halvtidsvilan. Efter det flöt det på och Motala viker ned sig, vi tryckte på bra. Det gick bra för mig också, men jag hade inte så mycket att göra, säger Gustafsson.

Målvakten är inne på det tredje och sista året på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. Han stormtrivs och känner att han har utvecklats både som fotbollsspelare och som människa:

– Det är fantastiskt. Åren som har gått har verkligen utvecklat mig. Nästa steg efter det här är att konkurrera om en plats i A-laget. Det kommer bli tufft, men det gäller att träna på och se vart det leder.

Hanna Nilssons BK Kenty F19 fick som nämnt tidigare i texten också fira ett guld. Laget pulveriserade Mjölby AIF i finalen, och segrade med 9–0.

– Förhållandena var inte de bästa. Nästan alla i laget hade spelat match dagen innan och det var väldigt varmt. Det var tungt att spela, men ändå vann vi med så mycket. Vi spelade faktiskt inte så jättebra, men de hade knappt något anfall, säger Nilsson.

I helgen spelade Nilsson på en ytterbacksposition och blev också målskytt i samband med en hörna. F19-laget sattes ihop till DM-spelet. Till vardags spelar hon i BK Kentys A-lag som huserar i division 2, och kombinerar det med träningar och studier på fotbollsgymnasiet i Linköping.

– Det är tuff konkurrens. Jag har haft lite bekymmer med småskador och sjukdomar under säsongen, men det går helt okej för mig.