SHL-matcher skjuts fram efter coronautbrott

Fler och fler SHL-matcher flyttas fram på grund av coronasmitta i Linköping och Djurgården. Stockholmslaget kommer inte att spela mot Skellefteå under torsdagen och östgötarnas derbymöte med HV71 på lördag blir heller inte av.

Djurgården har tre spelare som testat positivt för covid-19. Arkivbild.

Djurgården har tre spelare som testat positivt för covid-19. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Stockholm2020-10-21 13:00

På tisdagen kom beskedet att Linköping flyttar fram torsdagens SHL-möte med Oskarshamn på obestämd tid på grund av coronasmitta i spelartruppen hos de östgötska ishockeylaget. Dagen efter kom LHC också med beskedet att lördagens derbymatch hemma mot HV71 skjuts fram av samma anledning.

Under onsdagen meddelade även Djurgården att laget har drabbats av smitta och att torsdagens hemmamöte med Skellefteå flyttas för att minska risken för vidare spridning av coronaviruset.

"Vi har som sagt fått två spelare med positiva covid-besked och ytterligare en spelare som har insjuknat under dagen. De båda klubbläkarna i Djurgården och Skellefteå har under kvällen haft kontakt och gemensamt tagit beslut om att skjuta på matchen utifrån det medicinska läget i Dif just nu", säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens webbplats.

Det är osäkert om Djurgårdens hemmamatch mot Brynäs på lördag kan genomföras eller inte.

"Vi inväntar nu svar på tester av övriga spelare och personal så att vårt medicinska läge ska bli tydligare", säger Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!