Stjärnan saknas i nyckelmatchen

Hultsfred HF matchar dubbelt i helgen – och det krävs mer eller mindre fyra poäng mot H43 och Höör för att kunna klara nytt kontrakt utan kvalspel.

Ivan Pilipovic gjorde nio mål.

Ivan Pilipovic gjorde nio mål.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-02-23 08:00

Med fem matcher kvar av serien har Hultsfred HF sex poäng upp till lagen strax ovanför kvalstrecket, H43 och HK Malmö. Skånelagen har dock varsin match mer spelad än HHF. Då är det ganska uppenbart att HHF behöver vinna helgens båda hemmamatcher, mot först H43 i dag och den tidigare uppskjutna matchen mot Höör imorgon.

– Nu gäller det att steppa upp och vara på tårna. H43-matchen är viktig, eftersom de ligger närmast över oss och vi har chans att närma oss. Det är sista chansen för oss att göra det, säger HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

Ett avbräck för HHF är att spelfördelaren och målskytten Ivan Pilipovic är avstängd och missar matchen mot H43, men är tillbaka till matchen mot Höör. Dessutom är Lukas Örnros bortrest i helgen.

– Ivan har åkt på två röda kort under säsongen och då blir man automatiskt avstängd. Han hade tre utvisningar i förra matchen. Men dessbättre får vi tillbaka Axel Henriksson som varit ute och rest, och dessutom är Eric Schultz med i båda matcherna, säger Bosse Sundqvist.

HHF-tränaren bedömer chanserna som goda att ta fyra poäng i helgen.

– Vi har alltid möjlighet att vinna på hemmaplan. Jag tycker vi har ganska stora chanser att göra bra resultat. Men för att klara kontraktet utan kval behöver vi vinna en borta också, och det kanske blir svårare, säger Bosse Sundqvist.

När HHF mötte H43 borta blev det uddamålsförlust.

– Den matchen borde vi ha vunnit, men vi slarvade lite och brände friläge bland annat. Har det något sånär lika lag som då så har vi goda chanser, säger Bosse Sundqvist.

Att det blir seger mot avsågade jumbon Höör räknar han med.

– Jag räknar med att vi ska vinna den matchen. Det är det sämsta laget i serien. Men alla matcher ska spelas, och vi måste prestera, för så dåliga är det inte, säger HHF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om