Stjärnan missar kvällens match

Dackarnas polske stjärna Patryk Dudek missar kvällens match mot Masarna i Avesta. Dudek tvingas avstå på grund av en skada. "Klokt beslut i ett längre perspektiv", skriver Dackarna i ett pressmeddelande.

Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån

Speedway2019-05-21 09:26

Patryk Dudek såg ut att vara i toppform när han körde hem flest poäng av alla i lördagens GP-tävling i Polen. Men nu meddelar Dackarna att stjärnan tvingas avstå kvällens match mot Masarna på grund av en skada.

Det är sviterna efter en krasch, som inträffade för en och en halv vecka sedan, som hindrar Dudek från att köra.

"Det var högst osäkert med hans deltagande redan till förra veckans match hemma mot Piraterna men till då stod han på startlinjen vilket resulterade i åtta inkörda poäng. I lördagens Grand Prix i Warszawa och ytterligare en markkänning tog den redan ömma kroppen mer stryk. Detta resulterade i att Dudek sent igår tog beslutet att vila kroppen och med hjälp av behandlingar bli kvitt skadan. Även om det är tråkigt att han inte kan delta i matchen mot Masarna så är det nog ett klokt beslut i ett längre perspektiv", skriver Dackarna i ett pressmeddelande.

Dackarna kommer att köra ridersreplacement för Patryk Dudek mot Masarna ikväll. Matchen sänds i vår app och på vimmerbytidning.se med start klockan 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!