"Starkt komma tillbaka och ta poäng"

Vimmerbys kändes nästan uträknat efter två perioder. Troja hade stort spelövertag och även 2-0 med sig in i slutperioden. Då vaknade VH rejält och kom tillbaka starkt. Jakob Karlsson gjorde två mål och matchen gick till straffar. Där vann Troja. "Bra av oss".

VH fick med sig en poäng i svåra bortamatchen mot Troja. Tränaren Phil Horksky var nöjd med lagets mentala styrka i sista perioden.

Ishockey2019-12-08 19:35

Det säger VH-tränaren Phil Horsky efter matchen mot topplaget Troja. Ett lag han har vunnit mot många gånger under sin tid i Vimmerby. Han var nära att få göra det igen.

– Vi höjer oss rejält i den sista perioden. Vi får med oss en poäng och jag är mycket nöjd med det sätt vi tar poäng. Vi visar moral.

Horsky var nöjd med lagets första och sista period.

–  Vi kommer ut starkt i matchen och gör det riktigt bra. Vi gjorde som vi sa innan. Vi spelade disciplinerat och hade en bra box.

Efter den inledande mållösa förstaperioden, gick VH ner sig i mittperioden.

–  Den var inte tillräckligt bra. Visst, vi möter ett skickligt lag. Det får vi inte glömma, men vi måste kunna spela bättre, ta snabbare byten och ha mer snack.

Troja gjorde både 1-0 (William Romfors) och 2-0 (Alexander Edström). Det första målet föregicks av passivt försvarsspel, där VH inte fick bort pucken efter en retur.

–  Vi var lite för klena mentalt i perioden. Vi måste tro mer på oss själva.

Vad sa ni i periodpausen?

–  Jag sa till grabbarna att de inte skulle fundera så mycket, utan istället gå ut och köra.

Horsky fick som han ville. VH höjde sig ett par nivåer. Inte minst efter Jakob Karlssons reducering i powerplay. Och mål blev det också när laget för andra gången i matchen fick chans i powerplay. Och det var samme Karlsson som gjorde mål. Kaptenen bröt in från en position snett bakom mål och fick med stor vilja in pucken.

–  Vi visade bra desperation och roligt att vi fick utdelning.

Matchen gick till en förlängning som slutade mållös. I straffläggningen tog VH ledningen genom Roman Semjonovs, men det blev ändå förlust efter avgörande av William Romfors.

Bäst i VH var målvakten Oscar Walldén. Även Erik Gustafsson och Jakob Karlsson förtjänar beröm.

VH kommer sluta antingen sjua, åtta eller nia i grundserien. I sista omgången väntar Dalen.

Matchfakta

Troja-Vimmerby: 3-2 (0-0, 2-0, 2-2, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (32.56) William Romfors, 2-0 (38.40) Alexander Edström.Tredje perioden: 2-1 (44.28) Jakob Karlsson (Pierre Gustavsson, Anton Carlsson), spel 5 mot 4, 2-2 (51.12) Jakob Karlsson (Mathias Wigley, Christoffer Rasch), spel 5 mot 4. 3-2 William Romfors (straff).

Utvisningar: Troja: 2x2. VH: 3x2.

Publik: 1234.

Skott: 42-23.

Jakob Karlsson klev fram i den sista perioden och gjorde två mål för Vimmerby.
Karta: Ljungby