När Phil Horsky tog över tränarrollen i VH hade han en klar vision: att skapa ett vinnande lag. Efter en liten halvknackig start har Horskys gäng 15 omgångar in på säsongen blivit just det svårstoppade lag han hoppats på. En av de större anledningarna till att Vimmerby är serieledare och står på åtta raka segrar stavas Jonathan Ståhlberg. Målvakten har många gånger senaste tiden spikat igen kassen och bidragit med att skapa ett stort självförtroende i hela laget.

– Vi är inne i ett riktigt bra flow. Vi släpper inte till mycket och då är det tacksamt att vara målis, säger Jonathan Stålberg.

Anledningen till att Vimmerby är så pass svårslagna för tillfället tror Stålberg beror på flertalet anledningar. Dels framhåller han lagets grundspel, men det är framför allt förberedelserna inför match som varit extra viktiga.

– Phil (Horsky) tänker på alla detaljer som behövs. Scoutningen på motståndet har varit riktigt bra, menar Stålberg.

Vad tycker du om Horskys sätt att coacha laget?

– Han professionalitet lyser verkligen igenom. Han har en röd tråd och ett system han tror på till hundra procent. Då är det lätt att få alla att dra åt samma håll.

På söndag åker Vimmerby till Kungsbacka för möte med tabellsjuan Hanhals. I hemmamatchen tidigare i höstas segrade VH med 3–2 där Vimmerby inte riktigt kom upp i nivå.

– Det var vi som skapade deras lägen vill jag minnas. Men de var bra i omställningsspelet så vi får vara på hugget.

Vimmerby har alla spelare tillgängliga.