Så nära SM-medalj igen för Vimmerbykillen: "Typiskt"

Den förre friidrottsprofilen Sven Nylander blev känd för sina fjärdeplatser i de stora mästerskapen. Vimmerbyskytten Mathias Sjöström vet hur det känns. "Typiskt, jag blev fyra i SM igen", säger han.

Vimmerbyskytten Mahias Sjöström kom fyra i SM i skytte.

Sportskytte2022-08-09 12:37

Nä, det blev samma visa den här gången också.

– Sedan 2015 tror jag det här var femte gången som jag kom fyra i SM, säger Mathias Sjöström och suckar.

Han har alltså närmast prenumererat på platser strax utanför prispallen.

Tävlingarna arrangerades i Boden, vilket Sjöström rankar som en av Sveriges finaste banor. Nu hjälpte inte omgivningarna för att nå medalj.

Mathias Sjöström tävlade i några olika grenar, där huvudfokus låg på 3x20 skott på 50 meters avstånd.

– Det är min huvuddisciplin och den jag satsar mest på.

För att ta sig till final krävdes att vara bland de åtta bästa skyttarna. Sjöström, som bor i Linköping, blev sexa, men var inte särskilt nöjd med sitt resultat

– Knäskyttet var bra, men inte liggande och stående. 568 poäng räckte ändå för final.

Väl där, i finalen, höjde sig Vimmerbyskytten betydligt.

– Jag låg länge på en stadig andraplats och var till och med uppe som etta för en kort stund. Tyvärr sköt jag något sämre i slutet, medan medaljkonkurrenterna sköt riktigt, riktigt bra

Och som sagt, nu landade han in på en ny försmädlig fjärdeplats.

– Det var nära, igen.

Vad krävs för att du ska nå den absoluta toppen?

– Mer träningsmängd. Jag har inte riktigt stabiliteten som krävs.

Vi får se om den infinner sig när han inom kort ska skjuta landskamp för Sverige mot Danmark, i Ystad.

Sjöström har nu inte bara fjärdeplatser på kontot, utan även ett brons från 2018.

Mathias Sjöström, närmast i bild, har verkligen jagat en plats på prispallen i SM.