Sportchefen: "Magkänslan var stark"

Kallinge/Ronneby. Det är vad som väntar VH i playoff 1. "Det kom inte som någon överraskning, utan var väntat", säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson.

Vimmerbys sportchef Morgan Persson är inte överraskad att Kallinge väntar i playoff 1.

Vimmerbys sportchef Morgan Persson är inte överraskad att Kallinge väntar i playoff 1.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-02-20 12:55

– Jag har sagt det i ett par dagar och min magkänsla var stark. Det blir Kallinge och så blev det också, fortsätter Persson. 

Han ser, liksom hela VH, fram emot mötena mot KRIF. 

– Det blir såklart stentufft. Kallinge är ett bra lag som hade en bra grundserie. De får gälla som knappa favoriter. Vi slår ur underläge. 

Vimmerbys sportchef tror samtidigt på sitt lag: 

– Vi kommer med ett starkt självförtroende efter segern i vårserien. Vi har hela tiden spelat med kniven mot strupen i den här serien och är vana att spela slutspelshockey. Det här ska bli så jäkla roligt. 

När lagen möttes i grundserien, fick VH stordäng hemma. Då vann Kallinge med hela 7–2. Sedan följde ett tränarbyte i Vimmerby då Phil Horsky ersatte Peter Nordström. I returen i Blekinge fick VH revansch, då laget vann med 2–1 efter straffar. 

Hur ser du på Kallinge som lag?

– Visst, de tappade en hel duktiga killar inför den här säsongen, men jag tycker att de har ersatt dem på ett bra sätt. Vi vet att de har en väldigt bra offensiv. 

Fakta

De här ställs mot varandra i playoff 1. Troja-Strömsbro, Östersund-Kiruna, Nybro-Nyköping, Boden-Teg, Kallinge-Vimmerby, Lindlöven-Visby/Roma, Tranås-Piteå. 

Första matcherna spelas tisdag kommande vecka, med retur fredag och eventuellt en avgörande match på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!