Spelskicklig back till RIF

Rimforsa IF har imponerat oerhört i innebandytvåan. Nu blir laget ännu starkare. Ricky Gustafsson återvänder till klubben. "En bra förstärkning", säger tränaren Hasse Karlsson.

Rimforsa IF får en förstärkning i form av Ricky Gustafsson.

Rimforsa IF får en förstärkning i form av Ricky Gustafsson.

Foto: Okänd

Innebandy2018-11-13 14:18

Efter flera säsonger i Vimmerby IBK valde den spelskicklige backen att spela tillsammans med brorsan Robin i Rimforsa förra hösten. Sen återvände han till VIBK. Nu är han tillbaka i RIF igen.

– Jag känner att det här är rätt val för mig. Jag har gjort några matcher i B-laget i Vimmerby, men nu blir det Rimforsa igen, säger Ricky Gustafsson.

I RIF är man glada över att få tillbaka backen.

– Helt klart. Ricky hörde av sig för någon vecka sedan och frågade om han fick vara med och träna lite. Sedan ställde vi frågan till honom om han hade tänkt sig något mer än så. Det väckte en tanke hos honom och nu är han klar för oss, säger Hasse Karlsson och fortsätter:

– Nu vet jag inte hur mycket han kan satsa, men han har bättre arbetstider nu än när han var här förra året. Det är en spelskicklig kille som spelade i första backparet hos oss. Det är ett bra tillskott, absolut.

Rimforsa har öppnat serien superstarkt och har vunnit alla matcher så här långt. Senast, i seriefinalen mot Finspång, satt det dock hårt åt. RIF vann först i förlängningen.

– Det har gått väldigt bra, men vi var inte så nöjda med vår insats och poängtappet mot Finspång. Vi ledde med 3–1 och vi borde ha kontrollerat matchen på ett bättre sätt, men vi blev lite för stressade.

Vad är du annars mest nöjd med så här långt?

– Jag tycker att vi har höjt oss en nivå, både på träning och match.

RIF toppar tabellen efter sex omgångar, två poäng före Solfjäderstaden. I helgen väntar tabellfemman LiU på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!