I skrivande stund sitter jag i Dalstorp, en liten ort i Västergötland, nära Nittorp och Grimsås om det nu säger något? Jag har precis svurit och förbaskat tekniken. Jag är inte den främste om vi så säger när det kommer till datorer, eh… Men det har löst sig.

VIF-spelarna var ganska så raskt iväg från den här fina anläggningen. De ville nog bara helst glömma den där insatsen de precis stått för. Det var jämfört med vad jag sett tidigare under säsongen, två steg tillbaka prestationsmässigt.

Vi ska inte grotta ner oss alltför mycket i en analys, men några saker måste ändå belysas. Ska VIF fortsätta spela med 4-5-1-system och Nathalie Johansson ensam på topp, måste 1): de tre inre mittfältarna vinna just mittfältskampen, 2): yttrarna ligga mycket bredare och också få hjälp av överlappande ytterbackar, 3): ha ett bättre passningsspel.

Det var, förutom en pigg inledning och en hyfsad avslutning, inte mycket som fungerade för Vimmerby. Det här laget kan så mycket mer.

Kombinationen av påsk-stök, äggätande – och fotbollslir, verkar som sagt var inte vara helt lyckosamt. I herrfyran fick också Hultsfreds FK finna sig i sin andra raka förlust (1–2) mot Stensjön och även IFK Tuna (0–2) mot IFK Oskarshamn. Sedan tidigare fick Gullringen ”bara” 2–2 i derbyt mot Västervik FF.

Vimmerbyherrarna föll också de i sin premiär mot Tord, men hittills är de ändå laget som vänt trenden. I torsdags kväll krossade de nykomlingen Tranås med hela 5–1. Jag blev mäkta imponerad av offensiven. Kraften, beslutsamheten och snabbheten i djupledsspelet inte minst. Det var som på den gamla goda tiden med Christer Eriksson och Tommy Svensson Pöder (som jag för övrigt samspråkade med här i Dalstorp) vid rodret. Tranås hade inget motmedel mot Vimmerbys ständigt djupledslöpande forwards; Rickard Thuresson, Mohammed Jafr, Joakim Storm – och sedan även inbytte Simon Sandholm.

5–1 låter klockrent och bra – och var det också även spelmässigt. Men… Tranås skapade sex riktigt bra chanser utöver sitt mål. Nu ska det sägas att nästan allt skapades av Alexander Afzelius, planens bäste spelare. Försvarsmässigt finns det saker att finslipa på. Helhetsintrycket av den insatsen var ändå mycket bra.

Jag kan däremot inte säga samma sak om den jag nyss bevittnat. VIF-damerna får göra som suveräna mittbacken Nathalie Milton sa efteråt: ”Det är bara att glömma och ta sikte på nästa match”.