Spelare till sjukhus efter tackling

Torsdagens match mellan Guts och Virserum slutade 3–0. Men det var den allvarliga skadan på Robin Adolfsén som alla snackade om efteråt.

VSGF-tränaren Fredrik Pettersson var både chockad och irriterad efter matchen mot Guts.

VSGF-tränaren Fredrik Pettersson var både chockad och irriterad efter matchen mot Guts.

Foto: ossian

Ishockey2019-02-14 21:44

Det var i mitten av den tredje perioden som olyckan skedde. Eller VSGF-tränaren Fredrik Pettersson vill snarare kalla det ett överfall.

– Robin fick en stenhård tackling i ryggen när han stod en meter från sargen. Smällen tog olyckligt och han låg helt orörlig på isen. Det var fruktansvärt jobbigt att se, säger Pettersson.

Efter den incidenten ville inte spelarna fullfölja matchen. Istället fick klockan rulla på i drygt tio minuter utan att det var något spel.

– I det här läget går alla tankar till Robin. Han har precis körts iväg till sjukhuset med nack- och huvudskador. Vi vet inte mycket mer än så, sa Fredrik Pettersson vid 21:30-tiden.

Hur mår du?

– Jag är både förbannad och chockad. Självklart blir man tagen när något sådant här händer. Guts spelade en smutsig hockey och domaren tillåt dem att göra det. Men jag har aldrig varit med om att det har gått så här långt tidigare.

"Inget fel"

Vi har varit i kontakt med Guts huvudtränare Björn Olsson. Han säger så här:

– Jag missade incidenten och har inte hunnit se den på video än. Men det är aldrig roligt när någon blir skadad.

Hur går snacket i laget?

– Han som tacklade uppfattade inte att han gjorde något fel. Samtidigt är han ledsen över att det blev så här.

Virserums tränare tycker att ni spelade fult hela matchen. Kommentar?

– Varken vi eller domaren tyckte det, så det får stå för honom. Genom åren har jag lärt mig att det ofta finns två olika åsikter under en ishockeymatch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om