Allsvenskan hetare än på länge

Valsarna, Bysarna, Örnarna. Kryddat med uppstickaren Bajen Speedway. Allsvenskan blir riktigt het i år.

Tobias Johansson i Lejonen.

Tobias Johansson i Lejonen.

Foto:

Speedwaybilagan2004-04-29 09:42

Allsvenskan i speedway ser ut att bli jämnare än någonsin. I stort sett samtliga lag har rustat hårt inför årets säsong. Det mest omtalade laget som kommer till start är Bajen Speedway, elitklubben Hammarbys speedwaysatsning är igång. Bajen har målet att nå elitserien inom två säsonger.
Bakom satsningen står gamle elitföraren och framgångsrike Rospiggstränaren Torbjörn Harrysson, som tillsammans med gamle Getingordföranden Kim Malmberg leder Bajen mot eliten.
Bajen samarbetar i år med Smederna och har fått tillgång till Eskilstunaikonen Peter Nahlin, samt värvat Rospiggarnas evige talang Freddie Eriksson. Bajen i all ära, men de kommer få det svårt att ta hem serien redan i år med tanke på motståndet.
Här följer en kort information om de övriga allsvenska lagen.


Bysarna:
Har gamle storföraren Dennis Löfqvist som lagledare och har ett inlett ett samarbete med VMS Elit som gör att Bysarna får tillgång till Claes Ivarsson och Mattias Nilsson.
Dessutom har de skickliga förare i tjecken Tomas Topinka och polackerna Tomasz Piscz och Gregorz Rempala. Bysarna blir definitivt att räkna med.
Örnarna:
Den gamla mästarklubben från Mariestad siktar uppåt igen efter några år i dvala. Lyckades få till ett samarbete med Piraterna som gör att de gamla örn-förarna Niklas Klingberg och Niklas Karlsson är tillbaka i moderklubben.
Polackerna Mariusz Starszewski (ex-Luxo) och Jaroslaw Lukaszewski håller god allsvenska klass. Varning för Örnarna!
Lejonen:
Har också väckts ur sin kula efter två svåra år. Samarbetet med Luxo Stars ger bredd och goda allsvenska förare som Tobias Johansson och Tomas Ljung.
Rutinerade lagkaptenen Anders Henriksson verkar ha fått en nytändning.
Kan ha gjort en kanonvärvning i slovenen Matej Zagar som fick något av ett genombrott ifjol. En dark horse.
Eldarna:
Nykomling från Huddinge. Många tror säkert att det blir lätt att hämta poäng mot Eldarna, men här finns flera stora talanger att se upp för.
De båda rospiggsbröderna Tobias och Andreas Messing är mogna för ett genombrott.
Värvade också sensationellt tjecken Antonin Svab, som kan bli en pusselbit i Eldarnas målsättning att hålla sig kvar.
Valsarna:
Värmlands stolthet siktar på snabb comeback i högsta serien. Har spets i rutinerade duon Peter I Karlsson och svenske mästaren Stefan Dannö.
Men där bakom ser det tunt ut. Har visserligen värvat den lovande engelsmannen Edward Kenneth, men kan få svårare att ta sig tillbaka än de själva tror. Lär släppa fram jättetalangen Robin Törnqvist.
Team Dalakraft:
Masarnas farmarlag har inga ambitioner att gå upp, utan fungerar som inskolning till elitserien för unga förare. Men här finns så mycket talang att laget kommer ställa till det för flera rutinerade motståndare.
Har tillgång till Fredrik Lindgren, Magnus Karlsson och framförallt Sebastian Aldén, den sistnämnde kan bli en sensation i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!