"Seriesegrarna och de stora favoriterna till SM-guldet". Så har Västerviks lagledare beskrivit motståndarna Dackarna inför semifinalerna. Och att det skulle bli tufft visste nog de flesta, men Västerviksförarna visade redan från start att de var fast beslutsamma att göra match av det.

Efter fyra heat hade Västervik ryckt till 16–8 och ställde onekligen frågor till Dackarna. Hemmalaget kröp dock allt närmre och när den längre pausen tog vid, efter tio heat, var läget i matchen helt lika, 30–30. Alltså två poängs fördel till Dackarna, som ju vann första mötet i Västervik förra veckan med 46–44.

Några av höjdpunkterna från Västervik från de första tio heaten inkluderade en fem-etta i heat två signerad Rune Holta och Anton Karlsson samt en fyr-tvåa från duon Buczkowski/Holta, där den förstnämnde visade prov på tuffhet när han i tredje böj armbågade sig förbi GP-stjärnan Patryk Dudek.

Artikelbild

Dackarna ökade trycket med en fem-etta i det elfte och i det läget såg det dystert ut för Västervik. Det tolfte heatet slutade 3–3 med 38–34, fördel Dackarna, som facit. Västervik behövde alltså ta igen dels de fyra poängen i matchen samt de två från match ett för att utjämna. Det 13:e heatet slutade 3-e efter fin Peter Ljung-körning. Man hade länge poängövertaget med Krzysztof Buczkowski orkade inte hålla Maciej Janowski bakom sig. På de två nomineringsheaten behövde Västervik ta igen sex poäng för att utjämna totalställningen.

I det 14:e körde Morgan Andersson ut Holder/Smektala mot Janowski/Pawlicki. Minst 4-2 behövdes för att chansen om final skulle leva vidare till sista heatet. Pawlicki tog starten och släppte sedan aldrig ledningen. Heatet slutade 5-1 och saken var klar. Västervik var utslaget i semifinalen.

Det 15:e och för slutresultatet betydelselösa heatet slutade 3-3 med ett slutresultat på 49-41 och totalt övertag med 10 poäng för Dackarna.