Därför förlänger världsmästaren med Västervik

Morgan Andersson har lagt den viktigaste pusselbiten i sitt nya lagbygge. Det blir en fortsättning för regerande världsmästaren Artem Laguta i Västervik.

Det blir en fortsättning för Artem Laguta i Västervik Speedway.

Det blir en fortsättning för Artem Laguta i Västervik Speedway.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-11-02 13:20

Den ryske världsmästaren kom till Västervik i slutet av 2020 och körde även för klubben under säsongen 2021. Nu är det alltså klart att det blir en fortsättning i klubben.

Artem kan se tillbaka på ett mycket lyckat 2021. Han blev individuell världsmästare för första gången och vann den polska ligan med Wroclaw. I Sverige snittade Artem 2,479 poäng per heat. Det räckte till en andraplats i snittligan.

undefined
Västerviks lagledare och sportchef Morgan Andersson har gjort klart med Artem Laguta.

– Att fortsätta samarbetet med Artem som regerande världsmästare och en ligaåkare av rang har varit högt upp på agendan. Med Artem i truppen kommer vi få en spets i laget som känns trygg att ställa mot andra förare i absoluta toppskiktet då han under säsongen var i det närmaste oslagbar i många matcher. Vi ser med tillförsikt fram emot ytterligare ett framgångsrikt år tillsammans och vi är självklart mycket glada att ha regerande världsmästaren i Västervik Speedways färger även 2022, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad att fortsätta i Västervik. Årets säsong var mycket bra för min del och resulterade i ett ligaguld med mitt polska lag Wroclaw och att min dröm om att bli individuell världsmästare gick i uppfyllelse. Nästa säsong kommer jag göra allt jag kan för att i bidra med ett så bra jobb som möjligt och förhoppningsvis hjälpa Västervik att nå en medalj av ädlare valör en årets brons, säger Artem Laguta i samma pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!