"Vi tvistar om 80 000 kronor"

I höst har det gått ett år sedan relationen kraschade mellan Piraterna och Stefan Andersson Skill. Den förre lagledaren hävdar fortsatt att klubben är skyldig honom pengar.

Stefan Andersson Skill har ett sabbatsår från speedwayen. Piraternas förre lagledare hävdar fortfarande att klubben är skyldig honom pengar.

Stefan Andersson Skill har ett sabbatsår från speedwayen. Piraternas förre lagledare hävdar fortfarande att klubben är skyldig honom pengar.

Foto: Jens Bollius

SPEEDWAY2018-07-01 08:00

I maj skrev "Ando" på sociala medier att polska klubbar är skyldig honom stora belopp sedan han var förare på 1990-talet. Han skrev också att Piraterna är skyldig honom 80 000 kronor för fjolårets lagledarjobb.

Det är krav som Andersson Skill fortsatt står fast vid.

– Vi tvistar om det, man blir ju paff och jag har inte orkat gå vidare med det. Men mitt kontrakt gällde ju till november, medan klubben menar att det upphörde när vi åkte ur. Det handlar om en tolkning av kontraktet. Det finns folk som säger att jag borde koppla in advokat, men jag vet inte, säger "Ando".

Piraternas ledning har tidigare avvisat Stefan Andersson Skills krav och gör det nu också.

– Det ska inte finnas några skulder till Stefan Andersson Skill. Han måste ju komma in med något sorts formellt krav och det har han inte gjort. Vi är inte skyldiga honom något och i övrigt har jag inga kommentarer, säger ordföranden Jimmy Andersson.

Jimmy Andersson beklagar situationen.

– Det är sorgligt att det blivit så här, med tanke på det fantastiska arbete som han gjort för klubben. Vi skulle ju vilja ha in hans erfarenhet igen, vi hoppas att det löser sig. Vi vill ha Stefan med i klubben igen, säger Piratordföranden.

Stefan Andersson Skill säger om årets säsong att det var lite på gång att han skulle bli matchcoach för Lejonen i Gislaved. Men det blev aldrig något.

Nu följer han sporten lite på avstånd, har sett en elitseriematch live i Gislaved, Lejonen mot Elit Vetlanda, och han följer de bästa förarna i GP-serien. Piraterna följer han bara via media. Han har inte varit på plats på Dunteberget alls sedan han lämnade efter degraderingen från elitserien i höstas.

– Jag känner att jag har mer att ge, men då måste man kunna ge hundra procent och jag kände inte glädjen och orken sista året i Piraterna. Speedwayen tog mycket tid, jag fakturerade ju via mitt företag och det var säkert en 80-procentig tjänst flera av säsongerna, och ska jag tillbaka till sporten vill jag inte göra det på heltid. Då vill jag ha ett jobb vid sidan om och inte ha bara speedwayen, säger han.

Åsikter har dock "Ando", inte minst om Piraternas svaga insats i allsvenskan. Bara två segrar på halva serien nu, de första fem matcherna. Senast förlust borta i derbyt mot Vargarna i Norrköping.

– Med det laget som finns ska de inte förlora en match, det är fruktansvärt dåligt. Det är bra att de kör svenskt, allsvenskan borde egentligen bara bestå av svenskar. Men nu förstår jag att de agerar och sätter in andra förare. Där förstår jag Frippe (Fredrik Staaf), säger Andersson Skill.

Stefan Andersson Skills tid nu under sabbatsåret från speedwayen går till jobbet, där han är platschef på saneringsfirman Ocab i Motala, plus ishockeyn där han är med och stöttar sin son och hans 15-årslag i Österstad/Wettern.

– Jag är inte med i båset, men är med och hjälper till lite. Tar nåt ispass och är med någon gång i veckan, säger han.

Senast har han varit i Luleå med Elliot Skill, på tv-kändisen Erik Granqvists målvaktscamp. Elliots kusin Theo Lundqvist från Vimmerby har också varit med på resan som skytt på lägret.

På det följer i sommar flera läger i Skara, och sedan TV-pucksläger.

Andersson Skill vet som sagt inte om han kommer återvända aktivt till speedwaysporten i framtiden, det får tiden utvisa.

När det gäller de gamla 90-talsskulderna från Polen säger han att han ser de pengarna som förlorade.

– Klubbarna gick ju i konkurs om vartannat och bara startades upp på nytt igen, så det går inte, säger den förre Piratlagledaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!