"Vi kommer ihåg semifinalen i fjol"

Inför tisdagskvällens möte med Västervik speedway tänker Dackarnas lagledare Peter Karlsson tillbaka på semifinalmötet i fjol. "Det var en bra tävling som gick vår väg".

Dackarnas lagledare Peter Karlsson kramar om Greg Hancock efter fjolårets semifinal mellan Västervik och Dackarna.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson kramar om Greg Hancock efter fjolårets semifinal mellan Västervik och Dackarna.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Speedway2019-06-03 19:30

I SM-slutspelet i fjol kom Dackarna till Västervik med en åttapoängsledning och säkrade finalplatsen med en stark bortaseger, 50–40. Krzysztof Kasprzak var bäst i Dackarna med tolv poäng.

– Vi kommer ihåg semifinalen i fjol. Det var en bra tävling som gick vår väg. Ljungheden bjuder oftast på bra speedway, så det kommer att bli täta heat, säger Peter Karlsson.

Nyförvärvet PiotrPawlicki debuterar för Dackarna mot Västervik. 24-åringen kommer närmast från Lejonen.

Vilka förväntningar kan man ha på Pawlicki?

– Pawlicki har levererat form hela säsongen där han har kört. Vi hoppas att det blir ungefär samma resultat nu, säger Peter Karlsson.

När Vaclav Milik skrev på sitt korttidskontrakt berättade han att det var hans dröm att få köra för Dackarna. Och med Pawlicki har Målillalaget lyckats locka till sig ännu en duktig förare med kort varsel. Dackarna är onekligen en attraktiv klubb att köra för.

– Det märks faktiskt. Samtidigt har vi fått några nej också. Vi har luftat några olika alternativ för att få så starkt lag som möjligt. Milik gör sannolikt sin sista match för Dackarna för den här gången. Janowski kommer tillbaka till nästa tävling.

Varför kör inte Artur Czaja?

– För att vi bara kan ha sju man med. Pawlicki kommer in och någon annan måste ut. Men Czaja har levererat bra, så det är inte för den skull. Han kör en tävling i Polen på onsdag och hade fått det halvjobbigt att ta sig dit, vilket gjorde valet enklare.

Västervik har liksom Dackarna drabbats av ett par skador. Både Krzysztof Buczkowski och Peter Kildemand missar derbyt.

– De ser lite mjukare ut utan Buczkowski och Kildemand. Men Pedersen och Ljung har kört riktigt bra i år. Och det finns kvalitet på reservplats, de är unga och hungriga, säger Peter Karlsson.

Skadorna i Västervik innebär att Sam Masters får chansen att debutera. Västerviks lagledare Morgan Andersson tror på en tuff match.

– Vi måste göra en hundraprocentig insats om det ska bli seger. Det gäller att vi får igång Nicki Pedersen samt att Peter Ljung fortsätter på den inslagna vägen, säger Morgan Andersson.

– När det gäller Sam Masters så hade han fått chansen förr eller senare. Nu blir det den här gången och känslan är han börjar hittat farten även om det inte blev så många poäng i Polen i söndags.

Piotr Pawlicki gör sin debut för Dackarna i derbyt mot Västervik.
Piotr Pawlicki gör sin debut för Dackarna i derbyt mot Västervik.
Laguppställningarna

Dackarna: 1) Oliver Berntzon, 2) Jacob Thorssell, 3) PiotrPawlicki, 4) Vaclav Milik, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Joel Kling.

Västervik: 1) Peter Ljung, 2) Jack Holder, 3) Bartosz Smektala, 4) Sam Masters, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Övriga matcher: Rospiggarna–Indianerna, Lejonen–Piraterna, Vetlanda–Smederna. Masarna står över.

Sporten direktsänder matchen på www.vimmerbytidning.se med start kl 18.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!