Vetlanda överlägsna – Dackarna föll i träningsmatchen

Det blev återigen en ensidig historia mellan Vetlanda och Dackarna, när lagen avslutade den så kallade "Dackarna-Vetlanda Challenge". Peter Ljung tog full pott och ledde sitt Vetlanda till en klar seger, med 59–25.

Vetlanda kopplade ett klart grepp om matchen mot Dackarna i ett tidigt skede.

Vetlanda kopplade ett klart grepp om matchen mot Dackarna i ett tidigt skede.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-05-26 20:16

På förhand verkade det osäkert om det skulle bli någon speedway i Vetlanda på onsdagkvällen. Men i takt med att regnet försvann så började även banan att se bättre och bättre ut – och till slut kunde man sätta igång returen i "Dackarna-Vetlanda Challenge". 

Det såg i stora drag ut precis som det gjorde i Målilla för två dagar sedan. Vetlandas mer rutinerade förare, anförda av Peter Ljung, var rappare i starten och släppte sällan förbi Dackeförarna. Tero Aarnio tog visserligen två poäng för Målillalaget i det första heatet, men Peter Ljung och Alexander Woentin tog fyra och gav Vetlanda ledningen redan från start. 

Den ledningen släppte man sedan aldrig. 

Dackarna, som fick klara sig utan inlånade Kim Nilsson den här kvällen, hängde inte med i starterna alls. Faktum är att man inte vann ett enda heat under kvällen.

Tero Aarnio och Max Bogdanowicz bröt Vetlandas heat-segersvit i det fjärde, genom ett oavgjort heat. En hel del femettor senare gjorde dock att Vetlandas ledning skrevs till 40–14 redan efter nio heat. 

Kvällens mest underhållande heat kom i det tionde, när Victor Palovaara och Tero Aarnio gjorde upp om segern. Aarnio fick en kanonstart och såg ut att kunna hålla undan, men Vetlandas Palovaara jobbade sig tillbaka och körde läckert om Dackarnas rutinerade förare. Aarnio fick nöja sig med en tvåa, framför Lucas Woentin och Sammy van Dyck. 

I heatet därefter fick storebror van Dyck – Avon – ta sin första tvåpoängare när han höll sig framför Alexander Woentin hela vägen in. Han rådde dock inte på Peter Ljung, som körde in sin fjärde seger och alltså hade full pott dittills. 

I det första nomineringsheatet fick Avon van Dyck och Theo Johansson chansen för Dackarna. Där fick van Dyck en bra start bakom Alexander Woentin och körde in sin andra raka tvåpoängare. Johansson plockade enpoängaren.

Tero Aarnio och Max Bogdanowicz körde för Dackarna i det andra nomineringsheatet. Men med Peter Ljung bredvid sig hade man ingen chans på heatsegern, samtidigt som Victor Palovaara tog hem tvåpoängaren. Aarnio föll av på ett märkligt sätt av sin cykel på det sista varvet och blev liggandes på banan, innan han till slut självmant kunde gå tillbaka till depån.

Vetlanda kunde därmed räkna hem segern med 59–25. 

Vetlanda–Dackarna 59–25

Poäng Vetlanda

Peter Ljung: 3, 3, 3, 3, 3

Alexander Woentin: 1, 3, 3, 3, 1, 3

Filip Hjelmland: 3, 0, 3, 2, 3

Victor Palovaara: 2, 2, 2, 3, 3, 2

Lucas Woentin: 2, 0, 2, 1, 0, 0

Poäng Dackarna

Tero Aarnio: 2, 2, 2, 2, 0

Sammy van Dyck: 0, 0, 0, 1, 0, 0

Max Bogdanowicz: 1, 1, 2, 1, 1, 1

Avon van Dyck: 0, 1, 0, 1, 2, 2

Theo Johansson: 1, 1, 0, 0, 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!