Klart med ersättare till världsmästaren

Nu är det klart. Det blir förre Dackeföraren Pawel Przedpelski som ersättare världsmästaren Artem Laguta i Västervik Speedway.

Pawel Przedpelski vänder tillbaka till Västervik.

Pawel Przedpelski vänder tillbaka till Västervik.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2022-04-11 12:18

Przedpelski representerade Västervik Speedway under 2021 men hade avtal med Vetlanda inför årets säsong. När beskedet kom från Vetlanda att de inte kommer till start i årets Bauhausliga så blev de förarna som tillhörde Vetlanda tillgängliga för övriga klubbar och med det var återföreningen ett faktum. Han kommer också att representera Torun i Polska Extraliga och gör 2022 sitt första år som permanent Grand Prix förare.

”Med Pawel i truppen får vi in en förare med mycket hög potential och erfarenhet av de svenska banorna, han gjorde för övrigt sin bästa säsong i Sverige någonsin under förra säsongen i Västervik. Vi är mycket nöjda med hur utfallet av ersättare blev och med Pawel och Kenneth Bjerre har vi även fått flera möjligheter vad gäller möjliga konstellationer av laguppställningar", säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande från klubben. 

"När jag fick det chockerande beskedet från Vetlanda att de inte kommer till start så störde det självklart min planering. Jag blev mycket glad när Morgan kontaktade mig då jag trivdes utmärkt i klubben under förra säsongen och vet hur det fungerar i Västervik. Morgan informerade mig också om att det är en viktig säsong för klubben då den fyller 100 år och jag ser verkligen fram emot att göra allt jag kan för att det ska bli ett framgångsrikt år", säger Pawel Przedpelski.

Pawel får ingångssnittet 1,863.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!