Västerviks kanonstart – dubbla segrar mot Vargarna

Stärkta av den imponerande insatsen på bortaplan förra veckan var det ett självsäkert Västervik Speedway som tog emot Vargarna för hemmapremiär. Ett genomgående stabilt Västervik vann med 48-42.

Joel Kling.

Joel Kling.

Foto:

Speedway2017-05-18 19:36

Den huvudsakliga anledningen till att man nu har 2-0 i matcher mot Vargarna och full pott i tabellen är att man förlorar få heat. På torsdagskvällen inför 1018 åskådare på Stena Arena tog gästerna fler poäng i blott tre heat.
I reservheaten var det Västervik för hela slanten, då Joel Kling och Freddie Eriksson var kraftigt vassare än Vargarnas diton John Lindman och Dennis Fagerkrantz.

- Riktigt gött. Roliga och utvecklande heat att köra. Jag kom iväg bra från start båda gångerna, säger Joel Kling, som rosas av lagledaren Morgan Andersson efter matchen.
- Reserverna gjorde verkligen sitt jobb, och det var enormt viktigt för oss. Tillsammans med Peter Ljung är de avgörande ikväll.

Vargarna tvingades tidigt till omjusteringar, då dansken Kennet Hansen gick omkull redan i tredje heatet och fick ledas av banan med ambulans – ett tungt tapp. I de heat man fick ersätta honom tog Västervik en fem-etta och två fyr-tvåor.

- Lite stolpe-in för oss idag, i och med att de tappar en förare så pass tidigt, erkänner Morgan Andersson, som också menar på att det finns mer att hämta ur det här laget.
- Vissa förare har lite att fundera på. Vi tvingas till en del ändringar till Örnarna borta, då Mikkel Bech Jensen har en annan tävling. Den här startsjuan var ju den tilltänkta.

Gästernas första heatseger kom i sjätte heatet. Innan dess hade Västervik tagit två fem-ettor medan övriga heat slutat tre lika.

De andra två heaten i bortafavör var åtta och tolv, då Vargarna, i form av underläge med åtta poäng eller fler, tillåtits att toppa laget.
- Vi hanterar det bra när vi får toppningar emot oss. Oliver Berntzon steppade upp i heat 13 när det behövdes, säger Morgan Andersson.

- Jag valde att följa schemat. Jag funderade på att ge Kling och Freddie något heat till men kände att de kanske inte skulle kunna hänga med deras toppförare.

Två vinster mot Vargarna såhär i inledningen. Något du hade räknat med?
- Nej, det här är seriens bästa lag på pappret. Det vi gjorde i Norrköping var en kanonbedrift och ikväll gör vi det på det stora hela bra, avslutar Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!