Västervik vann underhållande match

Peter Ljung, Oliver Berntzon och Antonio Lindbäck: frånvarande. I deras ställe klev Mikkel Bech Jensen, Rasmus Jensen och Joel Andersson fram som matchvinnare för Västervik Speedway. I en tuff och underhållande match slog man Griparna med 51-39.

Foto:

Speedway2017-06-15 19:16

Det fanns en del frågetecken på förhand. Oliver Berntzon och Peter Ljung saknades på grund av GP-kval i Tyskland och tilltänkte ersättaren Antonio Lindbäck lämnade återbud efter ryggproblem. Samtidigt fanns det högst potenta förare i motståndarlaget där Oskar Fajfer verkligen levererade. Men detta var Västerviks kväll - inte minst Joel Anderssons.

- Grymt härligt. Jag har haft en skitstart på den här säsongen men idag fick jag äntligen till det, säger Andersson, som körde in fina 12+1 från sin reservplats.

Inför det nionde heatet gick Joel Andersson omkull två gånger i första böj. Båda gångerna gav domaren klartecken att han fick återvända. Något som skapade lite gnissel i Grip-depån. När heatet kördes blev det 5-1 till Västervik sedan Joel kört in som tvåa bakom Rasmus Jensen, som i sin tur går från klarhet till klarhet.

- Jag fick en dålig start medan Fajfer kom fort från yttern. Jag hade ingenstans att ta vägen kort sagt, förklarar Andersson.

Mikkel Bech Jensen kallades in som Antonio Lindbäcks ersättare. Samtalet kom så tidigt som runt 15:00 på onsdagen. En chans dök upp från ingenstans - och som han tog den.

- Det kändes bra när jag fick samtalet från Morgan och en möjlighet att få visa att jag ska ha en plats i laget. Jag har förberett mig väl och kollat på hur svenskarna brukar köra på den breda banan här i Västervik, berättar Mikkel.

I det tionde heatet hade Mikkel en kraftigt underhållande duell mot polske stjärnjunioren Kacper Woryna. Förarna slogs om täten och körde om varandra om vartannat. När Jensen passerade mållinjen som etta knöt han näven i en segergest.

- Det var viktigt för mig att få visa publiken att jag inte bara är någon stortalang som försvann, utan jag är fortfarande en bra förare.

Morgan Andersson är givetvis nöjd med vad dansken presterade.

- Efter hans två första matcher kände vi att han behövde steppa upp, det gjorde han verkligen idag.

- Bra inställning är nyckeln för oss idag. Rasmus och Mikkel gick i bräschen för oss. Man ska komma ihåg att vi saknade några tunga namn och åkte på tre toppningar mot oss. Jag är mycket nöjd, avslutar Morgan Andersson.

Västervik-Griparna

Poäng, Västervik:

Joel Andersson 12+1

Mikkel Bech Jensen 11

Rasmus Jensen 10+1

Viktor Bergström 7+3

Joel Kling 5

VIktor Palovaara 5

Freddie Eriksson 2

Publik: 846

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!