Västervik Speedway har gjort klart med första föraren

Västervik har nu påbörjat lagbygget inför nästa säsong. Först ut: Anton Karlsson.

Anton Karlsson kommer även nästa år att köra för Västervik Speedway.

Anton Karlsson kommer även nästa år att köra för Västervik Speedway.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-10-23 13:04

På lördagen offentliggjorde Västervik Speedway sin första förare i lagbygget inför säsongen 2022 och det är en förlängning med lokale föraren Anton Karlsson.

Lagledaren Morgan Andersson tror mycket på 21-åringen från Gamleby:

– Anton blir extremt viktig för oss, både med tanke på snitten där vi måste göra om en del i truppen och för att sjumannaschemat kommer tillbaka.

Morgan Andersson är också väldigt imponerad över hur Karlsson utvecklades under förra säsongen och är säker på att han kommer komma väl förberedd till nästa.

– Anton visade i slutet av förra säsongen att han kan vara med bra mot de bästa förarna. Jag tror och hoppas att han kommer fortsätta att ta steg i rätt riktning. Han har också investerat i nya motorer och kommer garanterat att vara väl förberedd till nästa säsong.

Karlsson själv kommenterar kontraktsförlängningen såhär:

– Vi gjorde en bra säsong senast men det finns mer att hämta. Vi hade ett väldigt bra lag och man lärde sig något nytt nästan varje match. Jag tycker själv att jag har utvecklades mycket under den gångna säsongen. Att fortsätta köra för Västervik har alltid varit målet och jag är glad att det också blev så. Det nya sjumannaschemat gynnar mig också. Noel Wahlqvist och jag har fått slåss om heaten tidigare men nu vet vi båda att vi kommer att få köra ett antal heat, om nu laguppställningen blir likt den vi hade i fjol. 

Västervik Speedway åkte den gångna säsongen ut i semifinal mot Dackarna. 

Anton Karlsson får ett ingångssnitt på 0.500.

Karta: Stena Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om