Västervik Speedway vill behålla sviten intakt

Västervik Speedway går för 20:e raka hemmasegern och seriesegern, men då väntar säsongens tuffaste motstånd hittills.

Västerviks lagledare Morgan Andersson vill se sitt lag prestera på årsbästa för att det ska kunna bli seger mot Dackarna.

Västerviks lagledare Morgan Andersson vill se sitt lag prestera på årsbästa för att det ska kunna bli seger mot Dackarna.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2023-07-17 18:00

Det är upplagt för speedwayfest på Hejla Arena när Västervik tar emot Dackarna i Bauhausligan på tisdagskvällen eftersom det är ettan mot tvåan som möts.

Dackarna vann mötet i Målilla med 52–38. Det innebär att Västervik måste vinna med minst 15 poäng för att få med sig bonuspoängen och ta ett stort steg mot seriesegern.

– Allt är möjligt, men vi har förmodligen den tuffaste matchen på pappret för i år. Lejonen hemma var tuff på pappret också. Vi har fått gör om lite grann i den tilltänkta startsjuan, säger lagledaren Morgan Andersson.

Tanken var att Fredrik Lindgren skulle ha varit med, men lördagens olycka i Målilla sätter stopp för det.

– Fredrik behöver åka tolv heat och han har åkt tio heat. Vi har en plan för detta. Meningen var att Smektala skulle vila den här matchen för att få in Fredrik på en match till. Nu är Smektala kallad i sista sekund, men det är inga problem.

Vad krävs för att det ska bli två eller tre poäng?

– Vi måste upp på nivå som är närheten av årshögsta vill jag säga och gör en av våra bättre matcher hemma för året. Det fodras eftersom Dackarna har några förare som trivs riktigt bra på vår bana, svarar Morgan.

Västervik har alltså 19 raka matcher på hemmaplan med seger och segermarginalen i årets fyra första matcher är 30 poäng. Även om inte motståndet har varit det bästa i några av matcherna.

– Vi har en trygghet på hemmaplan och vi vill förlänga sviten på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!