Västervik gjorde jobbet på hemmabanan

Trots att en deltävling återstår är det redan klart: Västervik/Lejonen har vunnit Garageportexperten Cup. Men det satt långt inne på tisdagskvällen.

Anton Karlsson i röd huva, på bilden ser vi också Ludvig Lindgren i vit huva och Casper Henriksson i blå.

Anton Karlsson i röd huva, på bilden ser vi också Ludvig Lindgren i vit huva och Casper Henriksson i blå.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2021-05-18 21:51

Försäsongscupen, som förutom nämnda snedstrecks-lag inkluderar Indianerna och Smederna körs över fyra deltävlingar. Västervik/Lejonen vann de två första omgångarna överlägset och ledde tabellen på fyra poäng före Smederna på två poäng medan Indianerna hade noll poäng inför den tredje deltävlingen. Förutsättningarna var enkla och tydliga: skulle Västervik/Lejonen vinna på Hejla Arena kan inget lag komma ikapp trots att en deltävling alltså kvarstår.

Så blev det, men det gick inte så enkelt och bekvämt det såg ut att bli initialt för Västervik. Tävlingen utvecklade sig till att bli den jämnaste av de tre, Västerviks tre fem-ettor på de fem första heaten till trots.

– Det är bra att vi vinner, det visar att vi är i fas och i bra form, säger Anton Karlsson, som körde in sju poäng på sina fyra heat.

– Jag har lärt mig mycket, provat en hel del olika inställningar och fick med mig en del poäng också. Det känns helt okej, säger han om formen.

När tre heat, två per lag, återstod av de 21 på agendan, skilde det bara sex poäng mellan ledande Västervik och Indianerna, som då var sist. Smederna knappade in ytterligare genom en 4–2-seger i det 19:e mot Indianerna och gick till och med förbi Västervik/Lejonen i det 20:e, då man tog en fem-etta signerad Daniel Henderson och Rasmus Broberg. Det gjorde att Västervik/Lejonen var tvungna att ta minst tre poäng i det sista heatet för att vinna deltävlingen och således hela rasket.

undefined
Anton Karlsson och Peter Ljung i samspråk.

Precis som i förra veckans tävling, i Gislaved, var Peter Ljung med i Västervik som gästförare, som ersättare för skadade Linus Sundström. Och det var han som avgjorde till slut. I det 21:a heatet körde han i ensamt majestät så gott som hela vägen och då spelade det ingen roll att Philip Olofsson blev sist.

Sista deltävlingen körs i Kumla kommande tisdag.

Lejonen/Västervik: 44
Individuellt: Linus Eklöf 7, Mathias Thörnblom 8+1, Peter Ljung 10+1, Noel Wahlqvist 8+2, Anton Karlsson 7+1, Casper Henriksson 4+1, Philip Olofsson 0
Indianerna: 39
Individuellt: Gustav Grahn 2+2, Joel Andersson 12, Ludvig Lindgren 12, Jonathan Grahn 2, Christoffer Selvin 7+1, Ludvig Selvin 4+1
Smederna: 43
Individuellt: Pontus Aspgren 12, Viktor Palovaara 7+2, Joel Kling 4, Johannes Stark 6+1, Daniel Henderson 9, Max Belsing 1+1, Rasmus Broberg 4+1

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!