Doyle lämnar Dackarna – Väljer att köra i England

Jason Doyle var en av de stora hjältarna bakom SM-guldet för Dackarna i år. Nu står det klart att han lämnar klubben.

Jason Doyle lämnar Dackarna.

Jason Doyle lämnar Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-11-08 19:20

Jason Doyle gick på måndagskvällen ut på sin facebooksida med beskedet. Han tackar Dackarna för ett otroligt roligt och framgångsrikt 2021 och önskar klubben lycka till inför kommande säsong. Bakgrunden till sitt beslut beskriver han så här:

– Jag har bestämt mig för att köra i England nästa år (utöver Polen), men jag önskar att kunna komma tillbaka till Dackarna någon gång i framtiden, skriver Doyle på facebook.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har varit medveten om situationen en tid och har full förståelse för Doyles val.

– Jason har sin familj i England och har knappt kunnat träffa dem i år på grund av corona och karantänsregler. Eftersom han kör i Polska ligan också där regeln är att man bara får köra i en liga till så valde han att köra i England nästa år istället och tvingas då avstå Sverige. Han gör det för att kunna umgås mer med sin familj mer och det köper jag fullt ut, säger Mikael Teurnberg.

 Lagledaren är ändå glad över att Jason Doyle kunde vara med och föra Dackarna till guld i år.

– Jag har haft honom i Rospiggarna i tre säsonger tidigare och med den fjärde i Dackarna så har han under den tiden kört in tio poäng eller fler i alla matcher utom en. Han är en riktig poängmaskin som är ovärderlig för laget. Dessutom har vi byggt upp en väldigt nära relation genom åren och det är verkligen en sådan kille man vill ha i ett lag. Får vi chansen att ta in honom igen i framtiden kommer jag inte att tveka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!